Kultography

Jazz-napok Budapest szívében

Jazz-napok Budapest szívében

Kultography írása itt: - 2011-03-30 17:58

Christina von Bülow dán szaxofonművész vendégszereplésével szervez háromnapos zenei eseménysorozatot a Dán Kulturális Intézet. Christina von Bülow a Koppenhágai Zeneakadémián tanult, és még ugyanabban az évben lehetősége adódott, hogy a legendás szaxofonista Stan Getznél tanuljon Los Angelesben, a zenész egy évvel később bekövetkezett haláláig. Stan Getz mellett Christina másik meghatározó jelentőségű mentora az alt szaxofonművész Lee Konitz lett. A zeneszerzőként is jegyzett művésznő alt szaxofonon játszik, az európai jazzfesztiválok rendszeres vendége.

Április 1-jén, este 8-kor a művésznő a Kalmár Trióval közösen lép fel a Silenus Pub - Rézangyal Bistróban, április 3-án pedig az IF Kávézóban a Gyárfás István Trióval. Április 2-án, délelőtt 10 órától az Uránia Filmszínházban az Európai Kulturális Intézetek Szövetsége–EUNIC Magyarország szervezésében „Európa a színpadon” címmel egy kulturális rendezvénysorozatra kerül sor. A programot Horia Roman Patapievici beszédét követően egy kerekasztal-beszélgetés nyitja, amelynek témája a színház és televízió szerepe az internet korában. Ezt követi a dán Mask Games interaktív előadás, majd az ausztriai Stelzhammer etno-jazz együttes koncertje és az Duo Alterno Szerelmes dallamai Itáliából. Az egész napos rendezvényt a Jazzmozdony koncertje zárja, amelyen észt, holland, lengyel, román, szlovák és magyar művészek mellett fellép a dán Christina von Bülow.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása