Kultography

Szombaton nyílik a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Szombaton nyílik a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Kultography írása itt: - 2011-03-23 17:01

A hat héten át látható tárlaton az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait, természeti csodáit, drámai, örömteli, mulatságos élethelyzeteit, kivételes művészeti és sportteljesítményeit lehet felidézni. A Magyar Sajtófotó Kiállítást a Magyar Újságírók Szövetsége idén huszonkilencedik alkalommal rendezi meg.

A 2010-es tavaszi árvíz és vörösiszap-katasztrófa megrázó és elgondolkoztató felvételei mellett számtalan egyéb érdekes, elgondolkodtató és mosolyra késztető fotó villantja fel azokat a történéseket, amelyek visszaadják azt a sokszínűséget, amely szűkebb és tágabb világunkra jellemző.

A felvételek többek között megidézik a gördeszkázó gáborjánházai plébánost, a mohácsi busójárást, Pécset, mint Európa Kulturális Fővárosát, a 2010-ben még megrendezett Operabált, a szíriai Margat várának feltárásáról és még sok, egyébként hazai vonatkozású témáról.

A kiállítást kísérő Magyar fotográfusok a világ élvonalában című tárlat pedig azoknak a magyar fotográfusoknak a munkáiból mutat be válogatást, akik az 1955-ben indított World Press Photo pályázaton - a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotóversenyén - az elmúlt évtizedekben díjat, díjakat nyertek.

A képek 2011. március 26. és május 8. között a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthetők meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása