Kultography

Most vasárnap a színházaké a főszerep

Most vasárnap a színházaké a főszerep

Kultography írása itt: - 2011-03-22 18:54

Az idei Színházi Világnap kuriózuma, hogy csaknem kétéves kényszerszünet után újra nyit a Ruttkai Éva Színház. Ők nyílt nappal kedveskednek az érdeklődőknek. A Katona József Színház az egész hétvégét a világnap köré szervezi. Március 25-én a Sufniban Moliére: A mizantróp című darabja kapcsán lesz lehetőség találkozni az előadó művészekkel. Másnap, azaz 26-án délelőtt 11-kor bárki benézhet az áprilisban bemutatásra kerülő Nordost próbájára, délután 3-kor a Katona Ifjúsági Programját mutatja be a színház. 5-kor Fullajtár Andrea szereplésével Csalog Zsolt Csendet akarok című monodrámáját nézhetjük meg. A napot Csehov Ivanovjának 150. előadása zárja majd. Március 27-én a rendkívüli színházi nap alkalmából Nádas Péter olvas a vendégeknek 11 órától. Délután 2-től A vihar kapuja című előadást játsszák, majd 5 órától a Mennyekbe vágtató prolibuszt, amely válogatott Weöres Sándor verseket jelent Fekete Ernő tolmácsolásában. Este héttől egy másik előadás is jubilál, a Koccanás t is 150. alkalommal tekintheti meg a nagyérdemű.

A Katonához hasonló sorozat máshol nem lesz, de előadásban így sem lesz hiány. Az Örkény Színházban vasárnap Friedrich Dürenmatt: János király című drámáját játsszák. A Nemzeti Színházban két előadás is lesz, egyrészt a Budapesti Tavaszi Fesztivál kapcsán a Schauspielhaus Graz vendégjátékában Molnár Ferenc Liliomja, másrészt Térey János: Jeremiás avagy Isten hidege című misztériumjátéka lesz műsoron.  A színházi világnap a fiatal tehetségekről is szól, éppen ezért érdemes megnézni a Kaposvári Egyetem negyedéves színművészeinek mesterségvizsgáját a Merlin Színházban. A Karinthy Színház társulata Somerset Maugham örökbecsűjét, a Csodás vagy, Júliát adja elő.  Ha már színház, természetesen Shakespeare sem maradhat ki, a MU Színházban a HOPPart társulat Korijolánusz címmel adja elő az angol író darabja nyomán készült darabját. Még mindig Shakespeare, de ezúttal az örök klasszikus Rómeó és Júlia is a lehetőségek közé került, ez esetben a Vígszínház felé kell vennünk az irányt.  Iszaak Babel: Alkony című darabjáé lesz a színpad a Radnóti Színházban, míg a Bárkában Luigi Pirandello: Nem tudni, hogyan című darabja lesz látható. Örkény István Macskajátékát a Gózon Gyula Kamaraszínházban tekinthetjük meg.

Amennyiben további érdekes, színházi világnappal kapcsolatos programról tud, kérjük, írja meg nekünk, szívesen hírt adunk róla!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása