Kultography

Oscar-díjas animációs rendező előadása a MOME-n

Oscar-díjas animációs rendező előadása a MOME-n

Kultography írása itt: - 2011-03-08 10:40

Rófusz Ferenc, Oscar-díjas animációs filmrendező tart előadást március 10-én 18 órakor a MOME-n. A Honnan-hova, merre, meddig...? című vetítéssel egybekötött előadásán életútjáról és a szakma kihívásairól, lehetőségeiről is beszél majd. Ez az előadás lesz egyben Rófusz egyetemi székfoglalója is: 2010 őszén a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) címzetes egyetemi tanári címet adományozott a rendezőnek. A vetítésen többek között az Oscar-díjas A légy című animációs rövidfilmet mutatják be.

Rófusz Ferenc ezért az alkotásáért 1981-ben kapta meg az Oscar-díjat. Ezzel a díjjal a mai napig az egyetlen magyar animációs rendező, aki ebben az elismerésben részesült. Nevéhez köthető a Gusztáv c. tv-sorozat, alkotóként részt vett a Dr. Bubó, A
Mézga család és a János vitéz című rajzfilmekben is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása