Kultography

Idén még színesebb lesz a Művészetek Völgye

Idén még színesebb lesz a Művészetek Völgye

Kultography írása itt: - 2011-03-08 10:14

„Megújítjuk a Művészetek Völgyét” – hangsúlyozta Márta István fesztiváligazgató az MTV reggeli műsorában. A részleteket Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívóval együtt ismertették. Úgy tervezik, hogy tovább színesítik a kínálatot, több lesz a zöld program és bevonják a sportot is a rendezvénysorozatba.

A fesztivál egyik nagy újdonsága a Völgy Olimpia lesz – mondta Kokó. Elképzelései szerint a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével a teljes magyar élsport ott lesz a völgyben a testkultúra népszerűsítése jegyében. Nemcsak sportolásra lesz lehetőség, a szervezők vetélkedőket rendeznének, illetve, mint azt Márta István elmondta, szeretnék megversenyeztetni a falvakat. A Nagy Sportágválasztó keretében beiktatnák a völgy programjába a különféle sportágak bemutatását is. Szemezgetve a programból, Csiga Liga focival és szelídvízi patakevezéssel is várják a látogatókat, és a játékosságra ügyelnek majd a sportban.

Márta István szerint további újdonságként a látogatók különleges zenei élményre számíthatnak: várhatóan kaukázusi törzsek fogják bemutatni zenéjüket a fesztiválon. Kapolcson erős lesz az irodalom és költészet az idén – a Kaláka együttes beköltözik egy udvarházba tíz napra, de képviseltetik magukat könyvkiadók és az írószövetség is. Az idei fellépők között lesz a Muzsikás együttes és Palya Bea is.

A rendezvény költségvetéséről a fesztiváligazgató elmondta, összességében 200 millió forintból finanszírozható az idei Művészetek Völgye, az összeg kétharmadát szponzoroktól, illetve saját erőből teremtik elő, a fennmaradó részt szeretnék állami támogatásból pótolni.

A 21. Művészetek Völgyét július 22-31. között rendezik meg, ahová közel 200 ezer embert várnak a szervezők.

Forrás: MTV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása