Kultography

“Nem biztos, hogy zene” – hat bőgő egy színpadon

“Nem biztos, hogy zene” – hat bőgő egy színpadon

Bálint Ádám írása itt: - 2011-03-01 17:31

A Christian Gentet által 1981-ben életre hívott L'Orchestre de Contrebasses nevű formációt formabontó és egyedülálló előadásai miatt ismerheti a közönség. Nem mondjuk, hogy az utcán bárkit leszólítva az teljes természetességgel jelenti ki, hogy ismeri őket, de vitathatatlan, hogy az idén harmincadik születésnapját ünneplő zenész társulat a virtuozitást kedvelők körében bármikor kihagyhatatlan élményt ígér.

Az együttes alapvető jellemzője, hogy a legeredetibb és legígéretesebb módon jelenik meg a zenei kreativitás. (Nézd meg a videót!) Nem csupán zenét, de akár egy tengerparti sirályrajt vagy életre kelő hangszerek táncát is képesek megeleveníteni, s ehhez akár a színpadi fények meglepő kombinációit is szívesen segítségül hívják.

A L'Orchestre de Contrebasses hat virtuóz tehetségből áll, akik zeneszerzők és előadóművészek is egyben. Hangzás, illetve látvány egységével hatnak a közönségre: forradalmi repertoárjukkal eddig még nem tapasztalt módon bővülhetnek a zene határai. A díjnyertes virtuózok fejest ugrottak egy új dimenzióba, amelyet eddigi – a soul, a jazz és a latin zene világában tett kirándulásaik során szerzett – tapasztalataikból alkottak.

Az érdekes zenei élmény 2011. március 17-én csütörtökön, este nyolc órai kezdettel hallgatható meg a Millenáris Teátrumban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása