Kultography

Cseh Tamás hagyatéka a világhálón

Cseh Tamás hagyatéka a világhálón

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2011-02-14 09:09

A gyűjtést Hanák Gábor, a könyvtár Történeti Interjútárának igazgatója vezeti. Elmondása szerint a digitalizálás abban a sorrendben történik, ahogy Cseh Tamás hagyatékát elrendezte. Az első munkaszakasz keretein belül a zenei anyagokat gyűjtik össze, majd ezután jön minden egyéb dokumentum, felvétel, fénykép feldolgozása. Az énekesről rengeteg ilyen anyag forog közkézen, így a már feldolgozott 40 koncertfelvétel és 6000 fotó közel sem jelenti a munka végét. Cseh Tamás hivatalos oldalán már közzé is tettek egy felhívást, melyben a rajongók segítségét kérik a minél alaposabb munka érdekében.

És hogy mikor láthat mindebből valamit a nagyközönség? A kutatásvezető véleménye szerint néhány hónap múlva, körülbelül az év közepén lesznek elérhetőek az első anyagok.

fn.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása