Kultography

4 év múlva az Európában végrehajtott tranzakcióknak már a 38%-a digitális eszközökön keresztül fog megvalósulni

4 év múlva az Európában végrehajtott tranzakcióknak már a 38%-a digitális eszközökön keresztül fog megvalósulni

Kultography írása itt: - 2016-04-07 09:52

mobile.pngmobile.pngVilágszerte növekszik a digitális fizetések aránya. A MasterCard előrejelzése szerint 2020-ra az Európában végrehajtott tranzakcióknak már a 38%-a digitális eszközökön keresztül fog megvalósulni. A MasterCard MDES (MasterCard Digital Enablement Service) szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy minden fizetési eszköz az iparági sztenderdeknek megfelelő módon kezdeményezzen fizetéseket, hatékonyan támogatja ezt az átalakulási folyamatot.

 A MasterCard MDES egy olyan szolgáltatás, amely még biztonságosabbá teszi a mobiltelefonnal vagy más, internethez kapcsolódó okoseszközzel (például okosórával, karkötővel, gyűrűvel) történő fizetéseket. Az MDES rendszere kezeli a tokenizálást, vagyis azt a műveletet, amely során a bankkártyák elsődleges számát lecserélik egy - minden vásárlás során változó - kóddal, ún. tokennel. Ennek a folyamatnak a második része a digitalizálás, azaz a tokennel ellátott (tokenizált) kártyaadatok eljuttatása a mobileszközbe.

2014-ben az Egyesült Államokban indult az első MDES projekt, az Apple Pay. Jelenleg 18 európai országban zajlik ilyen program - összesen több mint 60 projekt -, amelyben kártyakibocsátók és mobiltárca-szolgáltatók vesznek részt. Az Egyesült Királyságban az MDES olyan bankokat köt össze az Apple Pay megoldásával, amelyek a számlatulajdonosok 70%-át képviselik. Az MDES-hez csatlakozó mobiltárca-szolgáltatók közül a Google nemrég jelentette be, hogy az Egyesült Királyságban is elindítja az Android Pay megoldását.

 „A víziónk, hogy a jövőben minden internetképes készülék egyben fizetőeszköz is legyen. Ennek első lépéseit az MDES (MasterCard Digital Enablement Service) szolgáltatásunk teremti meg: a legújabb mobilfizetési megoldások, többek között az Apple Pay, a Samsung Pay és az Android Pay megoldásai mögött is az MDES áll. Ez a szolgáltatás Magyarországra is izgalmas, új lehetőségeket hozhat” - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

 A 2013-ban elindított MDES szolgáltatás a biztonságos digitális fizetések alapját adja.   Így a fogyasztók a legmagasabb szintű biztonságot élvezhetik, függetlenül attól, hogy a fizetés mely módját választják. Az Apple Pay 2014-es indulásával az MDES-t az Apple digitális tárcájába építették, ezt követte a  Samsung Pay és az Android Pay, amelyek szintén ezt a platformot használják.

A MasterCard amellett, hogy segítséget nyújt a fogyasztói tranzakciók digitális tárcán keresztüli elfogadásában, a tokenizációs szolgáltatások elérését is megkönnyíti. Ehhez az MDES Express és MDES for Merchants (MDES kereskedőknek) termékeket nyújtja. Az MDES Express bevezetése jelentős előrelépés volt, mivel leegyszerűsíti a pénzügyi szolgáltatók és a digitális fizetést nyújtó vállalatok között megvalósuló szerződéskötési folyamatot.  Emellett az MDES for Merchants (MDES kereskedőknek) tokenizációs megoldást és tranzakció-alapú titkosítást biztosít az e-kereskedőknek, azért, hogy chipkártya-szintű biztonságot nyújthassanak a „card-on-file” tranzakciókhoz. A szolgáltatás segít abban, hogy a kereskedők minimalizálhassák a visszaéléseket és a kapcsolódó költségeket, csökkentsék a kártyaadatok tárolásával összefüggő kockázatot és költségeket, és javíthassák jóváhagyási rátájukat.

 A platform segítségével számos használati termékhez rendeltek fizetési funkciót, autóipari megoldásoktól kezdve, a divat és a technológia területén át, a viselhető eszközök kategóriájáig, megadva a fogyasztóknak a lehetőséget, hogy szabadon vásároljanak azzal az eszközzel, amelyik számukra a legkényelmesebb. Mindeközben a lehető legmagasabb szintű biztonságot élvezhetik.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása