Kultography

Fliegauf Bence: Most büszke magyar vagyok!

Fliegauf Bence: Most büszke magyar vagyok!

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2012-02-18 22:51

"Magyarországon egy televíziós társaság sem támogatta a filmet. Pedig mi más lenne a televízió feladata, mint bemutatni ezeket a szociális problémákat felvető alkotásokat?"-tette fel a költői kérdést Fliegauf Bence a Berlini Filmfesztivál sajtótájékoztatóján.  "Talán az, hogy egy ilyen típusú film nyerhetett itt, változtathat a helyzeten-mondta a Zsűri Nagydíját elnyerő rendező.

A külföldi újságírók elsősorban a magyar fogadtatásról kérdezték Fliegaufot, aki elmondta, hogy a Csak szél még nem került a magyar mozikba, de az eddigi visszajelzések jók, bár sajnos néhány szélsőséges vélemény már napvilágot látott, de ha kell felvállalja ezt a pocskondiázást is.

Külön örült a rendező az Amnesty-díjnak, mert mint elmondta, az volt a célja a filmmel, hogy segítsen a magyar romáknak megtalálni a küldetésüket. Mert az, hogy nekik segítsen fontosabb, mint csak beszélni a rasszizmustről és a cigányellenességről.

A győztesek közös fotózása során a magyar rendező a Kauwboy című alkotás plüssmacit szorongató gyerekszínészétől megkérdezte, hogy cserélne-e vele, és a válasz határozott igen volt. Így senki se lepődjön meg, ha a díjnyertes rendezőnket plüssmacival látja majd viszont néhány fotón. De mindenkit megnyugtatunk: a sajtótájékoztatóra már az Ezüst Medvével érkezett Bence.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása