Kultography

Idén először nyilvános a Színikritikusok Díjának gálája

Idén először nyilvános a Színikritikusok Díjának gálája

Kultography írása itt: - 2011-09-07 16:19

[caption id="attachment_10041" align="alignright" width="274" caption="Az idén alapított életműdíjat Törőcsik Mari kapja - fotó: Tóth László"][/caption]

Az est, amelyet szeptember 25-én tartanak a Magyar Színházban, először lesz a közönség számára is nyitott esemény, egyben egy olyan különleges színházi este, amely több szempontból is kuriózumnak számít.

"Jelenetek a Paradicsomból, avagy a Színikritikusok Díja 2011" címmel revüszerű színházi előadás készül csak erre az egyszeri alkalomra, amelyet Pelsőczy Réka, a Katona József Színház színész-rendezője jegyez. A jeleneteket Tasnádi István írta, a Magyar Színház és a Vaskakas Bábszínház színészei szerepelnek benne, műsorvezetői Csákányi Eszter és Pál András.

A kritikusok emellett idén életműdíjat alapítottak, amelyet Törőcsik Mari művésznőnek adnak át.

A díjra jelölt művészek közül biztosan ott lesz: Fullajtár Andrea, Szirtes Ági, Lázár Kati, Keresztes Tamás, Mucsi Zoltán és Kulka János. A rendezők közül Mohácsi János, Zsótér Sándor, Zsámbéki Gábor, Mundruczó Kornél és Bozsik Yvette.

A díjátadók között pedig Udvaros Dorottya, Für Anikó, Dolhai Attila, Mácsai Pál, Scherer Péter, László Zsolt, Pálmai Anna, Schell Judit, Eszenyi Enikő, Pogány Judit, Szabó-Kimmel Tamás, Nagy Ervin.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása