Kultography

XI. POSZT: Megújulás jellemezte a színházi fesztivált

XI. POSZT: Megújulás jellemezte a színházi fesztivált

Kultography írása itt: - 2011-06-19 21:25

A programok sokszínűségére idén sem lehetett panasz. Az úgy nevezett OFF-programok között minden korosztály találhatott magának tetsző elfoglaltságot. A hagyományokhoz híven, a Jókai téren felállítottak egy kifejezetten gyerekelőadásokat, bábjátékokat bemutató színpadot, ahol olyan előadók váltották egymást, mint a MárkusZínház, a Kerek Erdő Zeneműhely, a Ládafia Bábszínház, vagy a Mesebolt Bábszínház. Szintén a szokásoknak megfelelően, a Sétatéren a pálinka, bor és étel különlegességek mellett különböző koncerteken vehettek részt az arra járók, így például a Pesti Magyar Színház színészzenekara, a Harmadik Figyelmeztetés nagykoncertjén, amelynek végére a pécsi székesegyház előtti tér teljesen megtelt a zenét élvező emberekkel. A rengeteg szabadtéri programnak ezúttal az időjárás is nagyban kedvezett, amely gyakorlatilag a tíz nap alatt végig ragyogó napsütéssel biztosította a megfelelő hátteret a rendezvényhez.

Azok, akik a színház iránt komolyabban érdeklődtek, a versenydarabok mellett részt vehettek azokon a szakmai beszélgetéseken, ahol az adott műveket a fellépő színészek mellett rendezők és színikritikusok elemezték.  Mindezek mellett megtekinthetőek voltak még régi színházi előadások archív felvételei is, továbbá részt lehetett venni különböző kiállításokon és beszélgetős műsorokon neves művészekkel, így például Alföldi Róberttel és Sinkó Lászlóval, a Nemzeti Színház igazgatójával és egyik kiemelkedő művészével.

A fesztivál szakmai részét tekintve meg kell említenünk, hogy a 2011-es versenyprogramba ezúttal meglepően kevés vidéki társulat juthatott be. Közülük végül a Debreceni Csokonai Színház, illetve a Pécsi Nemzeti Színház tudott díjat nyerni.

A díjazottak listája megtekinthető korábbi cikkünkben.

Fotók és szöveg: Schmidt Barbara (Rana)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása