Kultography

Kultography fagyizó TOP 10

Kultography fagyizó TOP 10

Kultography írása itt: - 2011-06-17 16:55

A felsorolás nem sorrendiséget jelent, mert mindegyik helyen bármikor szívesen állunk be a sorba a hideg desszertért.

Daubner

A Daubner évek óta nem tud csalódást okozni a fagylaltjával, aminek nagyon örülünk. Több mint tíz éve a kedvenceink közé tartozik. Mindig legalább tíz féle fagylatljuk van. A legfinomabbak közé tartozik például a sárgabarack, amelynek kicsit olyan íze van, mint a jó savanykás házi lekvárnak, a tejszínes mandula és a joghurtos eper. Egy gombóc ára 180 forint.

Cím: Budapest, II. Szépvölgyi út 50.

Web: www.daubnercukraszda.hu

 

Gelarto Rosa

Sokan csak úgy ismerik a rózsás fagyizó. Mert itt nem gombócokat adnak, hanem rózsa formájúra kenik a fagylaltot a tölcsérbe. A „normál” fagylalt mellett idén megjelent a nyírfacukros változat is, amely valamivel ugyan drágább, mint a sima (nem sokkal), azonban például cukorbetegek és candida diétán lévők is fogyaszthatják. Mindenképpen ajánljuk a bodzás epret, a mentás csokit, a gyömbért,  de a chilis csoki is isteni. A Bazilikával szemben található fagyizóban a finomságokat helyben főzik.

CÍm: Budapest, V. Szent István tér 3.

Web: http://gelartorosa.com

 

Fragola Fagylaltozó

A fagyi, amelyről csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Helyben készülő, olasz fagylalt, amely nem gombocókban kerül a tölcsérbe, hanem lapáttal kenik. A gyártás során nem adnak a fagyihoz sem tejet, sem tojást, édesítőszerként pedig szőlőcukrot használnak. Kihagyhatatlan a csoki fondente, a pisztácia (amelynek az íze közel sincs az általában más fagyizókban ismert édeskés pisztáciához, ellenben ugyanolyan íze van, mint az eredetinek, még pisztácia darabokat is találunk benne), a chianti bor, a grapfruit, a gorgonzola és a fahéj is. Egy kanálnyi fagyi ára 200 forint.

Cím: Budapest, VI. Nagymező utca 7.

Web: Facebookon lehet őket megtalálni

 

Sugar Shop

A Sugar Shopban a hangsúly inkább a különleges süteményeken és a helyszínen van, de emellett a fagylatjuk is finom. A hely hangulatának megfelelően érdemes kipróbálni a rágógumi ízű és a pattogó cukorkás fagyit.

Cím: Budapest, VI. Paulay Ede u. 48.

Web: www.sugarshop.hu

 

Artigiana Gelati

Budapest egyik alap fagylaltozója a közel a Moszkva térhez. Igaz, sajnos az ára nem túl olcsó: itt is kanállal kenik az olasz fagyit, egy adag – amely ráadásul nem túl nagy – azonban 330 forintba kerül. Ráadásul ebbe az árba nem fér bele az édes tölcsér, amelyért még 80 forintot kell leszurkolni. Ennek ellenére egyszer legalább érdemes elmenni és választani a több mint 20 íz közül, mert biztos, hogy nem okoz majd csalódást. A menta-lime, a narancsos-csoki, a gránátalma, a körte (és még sorolhatnánk) mind-mind kitűnő. Csokifagyiból több változatot is tartanak, emellett tejszínes nutellás fagyit is kínálnak. Rizstejes fagylalt is készül.

Cím: Budapest, XII. Csaba utca 8.

 

Vári Cukrászda

Többen csak a fagyi-mennyországként tartják számon. Számos különleges íz is várja az ide látogatókat, például került már a pultba cékla fagyi is. De e bizarr verzió mellett olyan különlegességek is várják a fagylalt ínyenceket, mint a tokaji aszús mazsola, a meggyes mákos, a rebarbara, és a lúdláb.

Cím: Budapest, XVI. Szlovák út 82.

 

 

Gourmandia Cukrászda

Itt nincs sok íz (körülbelül 6-8), azonban, ami van az mindig kitűnő. A 180 forintos gömbök megérik az árukat, nagyon finom, ízletes fagylaltot kapunk. Érdemes kipróbálni a csokis banánt és a mentás citromot is. Ha nem akarunk a fagylalt mellett süteményt is venni, akkor nem szabad a fagyis pult mellett lévő süteményes hűtőre nézni, mert biztos, hogy elcsábulunk. Az áfonyás sajttorta például mennyei.

Cím: Budapest, II. Hüvösvölgyi út 112.

 

Gerbeaud Cukrászda

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a Vörösmarty téren található cukrászdát, de az biztos, hogy fagylaltos standjukat nem érdemes elkerülni. A fagylalt ára valószínűleg itt a legdrágább a városban, de mennyiség és minőség tekintetében sem okoz majd csalódást. 10 féle házi készítésű fagylalt (amelyek közül a mogyoró és a lime nálunk kiemelkedik a sorból), és szintén helyben sütött tölcsér feledteti velünk a borsos árakat.

Cím: Budapest, V. Vörösmarty tér 7-8

web: www.gerbeaud.hu

 

Emil Cukrászda

Pilisvörösváron és a környéken lakók, valamint a 10-es úton közlekedők véletlenül se hagyják ki a környék egyik legjobb cukrászdáját, ahol a díjnyertes süteményekhez több éve a fagylaltok is felnőttek. Óriási a választék, és az előhűtött kelyhekben felszolgált fagylaltot elegáns környezetben fogyaszthatjuk el. Személyes kedvencünk idén a bodza!

Cím: Pilisvörösvár, Fő utca 132.

Web: www.emilcukraszda.hu

 

Böbe Fagyizó

A családi vállalkozásban működő fagylaltozó ereje a csokiban van, amelyből többfélét is választhatunk a feketétől a fehéren át a chilisig. A télen rétesezőként üzemelő fagyizót egy panelház aljában találjuk meg, de ha valaki Kecskeméten jár, érdemes megkeresnie. Kormos fagyijuk ezüstérmet szerzett a tavalyi Év Fagylaltja versenyen.

Cím: Kecskemét, Pákozdi csata utca 17.

 

 

Játék! Ha a kedvenc fagyid mellé nyári olvasmányra is vágysz, lájkold és oszd meg facebook oldalunkat, és a fagyis posztunk alatt egy kommentben oszd meg velünk, melyik a kedvenc fagyizód – lehet akár oyan is, amely a mi listánkban nem szerepel –, és hogy miért! A résztvevők között két könyvcsomagot sorsolunk ki! Határidő: június 20, hétfő 20 óra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása