Kultography

Diétagyilkos téli fesztiválok

Diétagyilkos téli fesztiválok

Szakács Kriszta írása itt: - 2016-02-05 11:04


Habár a szabadtéri fesztiválozásnak nincs kifejezetten szezonja, ha nagyon akarjuk - éspedig nagyon akarjuk - ilyentájt is bőven találunk szuper gasztro-fesztiválokat. Budapesti és vidéki helyszíneket ajánlunk, és nagyon hosszú a lista, úgyhogy aki már a strand-testén dolgozik, csak saját felelősségre olvasson tovább!

telifeszt_slider.png


Töltött Hold Gasztrovíkend - Belvárosi Piac - Február 5-7.

A Hold utcai vásárcsarnok, avagy piac már régóta nagy kedvencünk, a gasztrománok kötelező zarándokhelye. A Gasztrovíkendre viszont azoknak is érdemes kilátogatni, akik egyébként nem sűrűn fordulnak meg a környéken. Természetesen jelen lesznek a jól megszokott nagyágyúk: a Séf Utcája, a Buja Disznók, a Moszkva Tér, a Steamboo, a KOBE Sausages és a Vörös Homár, akik kifejezetten erre az alkalomra különlegességekkel frissítik a repertoárt. Rajtuk kívül pedig az ország minden csücskéből köszönthetünk éttermeket: a bázakerettyei Bonne Chance, a csopaki Márga Bisztró, a debreceni Ikon, a balatonfüredi Baricska Csárda mellett tiszteletét teszi a Chianti Veszprémből, a Bock Balaton Vonyarcvashegyről, az Erhardt Sopronból, a Kishableány szintén a Balaton partjáról, és a békési Kira cigányétterem fogásait is végigkóstolhatja, aki bírja szusszal.

tolotthold.png

Szezonális disznóságok és farsangi kötelezők - Országszerte

Mi másnak is lehetne leginkább szezonja télen, ha nem a disznótoros ételeknek? Olyannyira, hogy egész februárban minden hétvégére akad egy-egy ilyen rendezvény valahol az országban. Február 5-7. között Fonyódon, február 6-án pedig Komlón és Baján is disznóságokat kóstolhatunk, február 12-14. között Budapesten rendezik meg a szokásos Mangalica Fesztivált, február 13-án Kaposváron kolbászt és pálinkát, Badacsonytördemicen kocsonyát ehetünk pukkadásig. Február 19-21. között  immár V. alkalommal rendezik meg a Székesfehérvári Toros és Pálinkafesztivált, február 27-én pedig Szigetújfalun tartanak Télbúcsúztató Faludisznótort. 

Ami a farsangi kötelezőket illeti, nem maradhatnak el az ilyenkor szokásos fánkfesztiválok sem. Február 6-án ebből kettőt is rendeznek: egyet Nagykanizsán, amit ráadásul Országosként hirdetnek, a másiknak pedig Pilisszentkereszt ad otthont, ami szerényen csak a Pilisre korlátozza magát. Az előbbi helyszínen kifejezetten a farsangi hangulatra erősítenek, így a fánksütő verseny résztvevői hagyományos fánkkal mindenképpen készülnek, Pilisszentkereszten pedig felvonulással, kirakodóvásárral, folklórműsorral is színesítik a programot.

Budapesti Halfesztivál - Millenáris - Február 14-16.

Aki még nem adta fel (teljesen) az egészséges étkezésre vonatkozó újévi fogadalmát, annak a - valamivel - könnyebb ételeket sejtető Halfesztivált ajánlanánk. A magát Európa legnagyobb halfesztiváljaként hirdető rendezvény halászléfőző versennyel, vidéki halfesztiválokból álló erősítéssel és komplett retro partyval, illetve a pénteki napra féláras kuponokkal csalogatja a vendégeket. A végtelen számú halászlévariáns mellett sütve, kolbászként, vagy nyársról is eszegethetünk keszeget és sok egyéb uszonyost, de desszert fronton is ígéretesnek tűnik a felhozatal, hogy a forróitalokat, pálinkákat ne is részletezzük! További információk a honlapon!

hal.png

Indoor Sörfesztivál - Hotel Gellért - Február 19-21.

A nyári időszakban szinte egymást érik a sörfesztiválok országszerte, de ki mondta, hogy télen nem lehet jókat sörözni?! Főként, ha jól fűtött helyiségben teszi az ember! Erre nyújt kiváló alkalmat az Indoor Sörfesztivál, ahol a malátalé szerelmesei több, mint 100 féle csapolt és üveges sörből válogathatnak. A fesztivál három napja három sörkirályság jegyében telik majd, pénteken angol, szombaton német, vasárnap pedig a cseh sörremekek lesznek fókuszban, úgy a 3. korsóig. A legnépszerűbb hazai kézműves főzdéktől a legnagyobb cseh-német-ír klasszikusokig lehetne sorolni a résztvevőket, de programokkal és természetesen sörgasztronómiai különlegességekkel is készülnek a szervezők. 

És akkor most nagyon szorgalmasan kérünk elnézést azon diétázó olvasóinktól, akik nem tudták időben abbahagyni a cikk olvasását. Mindenkinek jó étvágyat a februárhoz!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása