Kultography

3 énekesnő, 2 ország, 1 koncert

3 énekesnő, 2 ország, 1 koncert

Kultography írása itt: - 2015-10-29 15:51

Két holland és egy finn előadó lép fel november 5-én a Club 202 színpadán, ahol a dallamos, szimfonikus hatásokkal felvértezett metal zene lesz rivaldafényben: a főzenekarként visszatérő Delain mellett Anneke Van Giersbergen mutatja majd be a The Gentle Storm nevű projekt dalait, a műsort pedig az új lemezével érkező Amberian Dawn nyitja.delain_charlotte.jpg

delain_charlotte_2.jpgA Delain 2014-ben megjelent, Human Contradiction című lemezével nem csak a szimfonikus metal régi rajongóit próbálta megfogni, hanem a műfajt még nem ismerőket is: emlékezetes refrének, elbűvölő dallamok, szimfonikus monumentalitás és persze egy jó adag keménység voltak az összetevők. A holland zenekar 2002-ben alakult, és eddig négy stúdiólemezt adott ki. Az együttes arcának egyértelműen a magával ragadó, elképesztően erős és sokszínű énekhanggal rendelkező énekesnő, Charlotte Wessels számít. A Delain időről időre meghívja a műfaj legismertebb képviselőit is egy-egy vendégszereplésre: készítettek közös dalt Sharon Den Adellel (Within Temptation), Alissa White-Gluzzal (Arch Enemy) Burton C. Bell-lel (Fear Factory) vagy éppen Marco Hietalával (Nightwish).

A turnén egy másik holland előadó, Anneke van Giersbergen is ott lesz, aki saját, válogatott zenészekből álló együttese élén mutatja majd be a The Gentle Storm nevű zenei projekt dalait, valamint néhány további klasszikust szólólemezeiről és korábbi delain_anneke.jpgzenekarának (The Gathering) diszkográfiájából válogatva. A The Gentle Storm Anneke és Arjen Lucassen közös zenei vállalkozása. Bár a két művész zenei pályája meglehetősen eltérő irányba fejlődött az elmúlt évtizedben, a közös gyökerek és a korábbi ismeretség megteremtette azt az alapot, ami a közös projekt létrehozását lehetővé tette. Ez a fajta kettősség a The Diary című lemezen is tetten érhető, hiszen a dupla albumnál az első rész egy mindent-bele jellegű kemény metal csapás, míg a második disc könnyedebb, népzenei hangszereket is felvonultató darabokat tartalmaz.

A budapesti estét a finn Amberian Dawn koncertje nyitja. Az Innuendo címen a napokban új albumot kiadó zenekar 2006 óta működik, és ez már a hatodik stúdiólemezük. Az alapító gitáros, Tuomas Seppälä elmondása szerint ez pályafutások eddigi legdallamosabb és leginkább ének-központú kiadványa. A szimfonikus metal műfajú dalok komolyzenei megoldásokat is felmutatnak, de érződik rajtuk Jean Michel Jarre vagy éppen Vangelis hatása is.

A koncertről további információ IDE kattintva érhető el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása