Kultography

B A B E L: nem parttalan zűrzavar

B A B E L: nem parttalan zűrzavar

Kultography írása itt: - 2015-08-25 14:57

Part címmel második nagylemezét jelenteti meg szeptember elején az új hazai zenészgeneráció egyik legígéretesebb zenekara, a sokszínű rockzenében utazó B A B E L, melyet az idei Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntőjéből is ismerhetünk. A kvintett az albumot a megjelenés napján, szeptember 3-án mutatja be az A38 Hajón.babel_2_kiemelt.jpg

Az öttagú csapat a 2013-as esztendő végén alakult Budapesten, stílusukat tekintve indie rockot játszanak, mégpedig magyar és angol szövegekkel. "Energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő" - ez zenéjük kulcsa saját meghatározásuk szerint.

A szekerük gyorsan beindult: tavaly már több fellépést és sikeres tehetségkutatót tudhattak a hátuk mögött. Többek közt ők adták a tavalyi Sziget Fesztivál első koncertjét, melyet az Éter Tehetségkutató Fesztivál megnyerésével „húztak be”. Ha lehet, 2015-ben tovább fokozták a tempót, és a Cseh Tamás Programnak köszönhetően megkezdték első lemezük és klipjük munkálatait, melynek megjelenését szeptember legelejére időzítették. Idén tavasszal a zenekar bejutott a Nagy-Szín-Pad verseny döntőjébe, ahol még többen felfigyeltek rájuk és sorra kapták a meghívásokat a nyári fesztiválokra.

babel_1.jpg

„Amikor először meghallottam a végleges mastert, csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire szeretem az összes dalt az új lemezen és, hogy milyen jó a B A B E L-ben zenélni.” – mondja lelkesen a gitáros, Sidó Attila.

A tagok mindannyian a Kőbányai Zeneiskolában végeztek - voltaképpen ott kezdték a közös zenélést. Zenéjükre egyszerre volt hatással a klasszikus beat/rock, a Beatles és a Led Zeppelin, a kilencvenes évek amerikai grunge zenéje és a stoner zenekarok (többek közt a Queens Of The Stone Age) zúzós és elszállós világa. Koncertjeik izgalmasak és változatosak: egyfajta „érzelmi hullámvasútra ültetik” a hallgatóságot, jó érzékkel adagolják a finom és a súlyosabb elemeket. Érdekesség, hogy az album Káprázó című dalában az Anna and The Barbies énekesnője, Pásztor Anna vendégeskedik.

A lemezbemutató koncert eseménye ITT érhető el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása