Kultography

Egy hét múlva újra hazánkban lép fel a stadionrock legütősebb zenekara

Egy hét múlva újra hazánkban lép fel a stadionrock legütősebb zenekara

Kultography írása itt: - 2015-06-07 13:38

Tavaly a Strand Fesztiválon, 2013-ban a VOLT, 2010-ben pedig a Sziget nagyszínpadán adott koncertjével örvendeztette meg magyarországi híveit a nu metal hullámmal egyszerre felkapaszkodott, de a skatulyából rég kitört Papa Roach. A még mindig élő és viruló amerikai csapatot most jóval „intimebb” körülmények között, a Barba Negra Track deszkáin lehet elcsípni június 14-én.papa_roach_kiemelt.jpg

papa_roach_jacoby.jpgValósággal hihetetlen, de a Papa Roach már 22 esztendeje (!!) létezik, igaz, a nagyközönség 2000-ben ismerte meg a nevüket, amikor berobbantak az Infest lemezzel. Az olyan nótáknak és klipeknek köszönhetően, mint a Broken Home, a Between Angels and Insects, no és persze a mai napig legnagyobb slágerükként elhíresült Last Resort, az album összesen 7 millió példányban kelt el világszerte. A Papa Roach aztán az évek alatt bizonyította, hogy nem egynyári siker az övék, és a nu/rap metal őrület lecsengése után is a csúcson tudtak maradni. Mind a 2002-es Lovehatetragedy, mind a két évvel későbbi Getting Away with Murder szerzeményei sűrű vendégek voltak az akkor még nagyobb dicsfény övezte zenetévéken.

Menetközben az alapító Jacoby Shaddix énekes és Jerry Horton gitáros irányította négyes fokozatosan maga mögött hagyta a nu metalos stílusjegyeket és a rappelős szövegmondást, ennek helyébe pedig hatalmas refrének és igazi, arénákba való hangzás került. A korábbi rutintól eltérően már nem kettő, hanem három évente jelentetik meg új lemezeiket, melyeken egyre szívesebben kísérleteznek elektronikus megoldásokkal is, amelyek a szintén őstagnak számító basszusgitáros, Tobin Esperance hatáskörébe tartoznak.

papa_roach_jerry.jpgLegfrissebb lemezük (F.E.A.R.) idén január végén jelent meg, és a kritikusok mellett a közönség is szívébe zárta az anyagot: az osztrák és német eladási listákon az első tízbe került, míg az Egyesült Államokban a vezető pozíciót is elfoglalta a hard rock megjelenések rangsorában. Shaddix és társai ezúttal sem fukarkodtak a nagy nótákkal: a Face Everything and Rise, a Warriors vagy az In This Moment dögös énekesnőjének, Maria Brinknek a közreműködésével készült Gravity jó eséllyel felcsendülnek a Barba Negra Trackben is.

A június 14-i koncertre jegyek 6999 forintos áron továbbra is kaphatók a szórakozóhely oldalán, a Ticketportal rendszerében, a metalshop.hu-n, illetve a helyszínen.

Fotók: Horváth Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása