Kultography

Közel 200 belga sörkülönlegesség a Bálnában

Közel 200 belga sörkülönlegesség a Bálnában

Kultography írása itt: - 2015-05-12 12:39

Május 15. és 17. között lesz a VI. Belga Sörfesztivál a Bálnában, ahol a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját, miközben jobbnál jobb, összesen 196 féle belga sört kóstolhatnak.

duvel_tripel_hop_2015.jpgaverbode_bier_sfeer_-zonder_handen_jpg.jpgA belga sörök rajongói jól tudják, hogy Belgiumban nem telik el év, hogy ne születnének újabb és újabb palackba, vagy épp hordóba zárt remekművek. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek.

Emellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak a sörkedvelők, mint az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása - a 7,8 %-os IPA sör - a DeliriumArgentum, amely méltó megkoronázása a rózsaszín elefánt 25 éves diadalútjának. A különleges komlófajták szerelmesei találkozhatnak a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatával is, amelynek komlója idén az amerikai Equinox, egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló. A fesztivál újdonságai közé tartozik a háromféle gabonából készített, 7,5%-os Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza.

Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. Az VI. Belga Sörfesztiválon 196 féle belga sört, köztük 55 csapolt sört kóstolhatnak az látogatók. A választék nem csak hatalmas, de rendkívül sokszínű is, így a Belga Sörfesztiválon idén is garantáltan megtalálja mindenki a maga sörét.

Idén először van lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre. Az elővételes vásárlók jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba a fesztiválon.

 

Jegyárak:

Sörkedvelő 2800 HUF (pohár és 3 zseton); 

Sörrajongó 4000 HUF (pohár és 5 zseton);

Minden további zseton 600 Ft/db

Nyitva tartás: 

pénteken 17:00-23:00

szombaton 12:00-23:00

vasárnap 12:00-20:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása