Kultography

Jövő hétvégén indul a Kaposfest

Jövő hétvégén indul a Kaposfest

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2014-08-10 13:53

Európa kiemelkedő klasszikus zenei fesztiválját ötödik alkalommal rendezik meg, és ezúttal is világsztárokat láthatunk Kaposváron. Az előadások mellett Hungarikumokat, olasz gasztronómiát és képzőművészeti eseményeket is láthatnak a komolyzene szerelmesei. kapos.png

kapos.jpgAz “élvezet szabadsága” szlogen azt engedi meg a szervezőknek, hogy szabadon válogathassanak a klasszikus zene legnagyobb darabjai közül a reneszánsztól egészen a kortárs magyar kamarazenéig, és olyan művészek játszhassanak a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, akik nagyon ritkán láthatók Magyarországon, vagy Kelet-Európában.

A fellépők között olyan sztárokkal találkozhatunk, mint például Rados Ferenc, Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Jan-Erik Gustafsson, Kirill Gernstein, Alina Pogostkina, Szergej Nakarjakov vagy az Amadinda Ütőegyüttes akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is. A komolyzenei koncerteken, augusztus 13-án, 15-én és 17-én színművészek (Hegedűs D. Géza, Bálint András, Lukáts Andor, Wunderlich József, Bede Sarolta, Gyulai Júlia) is erősítik az előadásokat. 

Az eddigi fesztiváloknak több tízezer látogatója volt, így a szervezők idén is közel 15 000 érdeklődőre számítanak. A legtöbb kamarazenei koncertre már nem is lehet jegyet kapni, csak a helyszínen. Idén újra lehet majd diákoknak fesztiválpárnát vásárolni, amellyel bejuthatnak mind a 14 komolyzenei koncertre.

A fesztivál idején lesz olasz és magyar tematikus nap is. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni. Aznap este, augusztus 16-én 22 órától a könnyűzenei világsztár a Ricchi e Poveri ad ingyenes koncertet a város főterén. 

A hungarikumok napján Kassai Lajos látja vendégül a látogatókat olyan ételekkel, mint karcagi birkapörkölt, a hortobágyi húzott rétes vagy épp különleges tokaji borok. 

A Kaposfest részletes programja, helyszínei és egyéb tudnivalók megtalálhatók a fesztivál hivatalos oldalán. információ. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása