Kultography

Pasta Station, a megállíthatatlan tésztabár

Pasta Station, a megállíthatatlan tésztabár

Pataki Anita írása itt: - 2014-06-14 14:31

A Pasta Station Európa első mozgó tésztabárjaként az egyre elhatalmasodó food truck őrület többi versenyzőjével kívánja felvenni a kesztyűt saját készítésű, mégis gyors tésztáival.

IMG_3515.JPG

tfh.jpgA négykerekű ételesautók egyre nagyobb divatja mellett egyáltalán nem meglepő, hogy újabb és újabb vállalkozások próbálják ki a guruló étkeztetést. Ám míg a hamburgert vagy a kolbászt simán el tudjuk képzelni, hogy egy átalakított kisteherautó oldalából árulják, addig a tészta inkább otthon elkészített fogásként él az emberekben. Persze erre már nem is egy tésztát árusító gyorsétterem rácáfolt, de a Pasta Station az első, ami ezt ki is viszi a négy fal közül, plusz látványkonyhával társítja. Itt ugyanis valóban az orrunk előtt készül a rendelt tészta, így végigkövethetjük az ebédünk elkészülésének minden lépését és rácsodálkozhatunk, hogy mennyivel gyorsabb az egész, mint azt gondoltuk volna. A tészta persze a könnyebb, gyors fogások közé tartozik, de a megszokott szárított válfajának elkészítéséhez azért jóval több idő kell, mint öt perc, a Pasta Station friss tésztái viszont majdhogynem ennyi idő alatt tálalható állapotba kerülnek. Arról nem is beszélve, hogy valóban más ízű a frissiben megfőzött tészta, mint a bolti. Akinek a nagymamája akár csak egyszer készített házi metéltet a vasárnapi húsleveshez, az tudja, miről beszélek.

A Pasta Station nem kifejezetten a nagymama konyhájának ízvilágát követi, de nem is totálisan kísérletező, a hagyományos fogásokat vegyíti a különlegesebb, vagy csak itthon kevésbé ismert, olaszos ízekkel. Így a jól megszokott bolognai vagy négysajtos mellett garnélás, feketekagylós vagy kacsás szószokkal is találkozhatunk a menün. De nem csupán a "feltétek" érdekesek, maga a tészta is igazi vizuális és kulináris élménnyel ér fel, olyan sok variációban készítik. A jól ismert spagetti mellett kóstoltunk zöld rigatonit (csőtésztát), feketére színezett kagylóformájút vagy leginkább trombitásvirágra hasonlító campanelle-t is, és ez még csak a jéghegy csúcsa. A desszertként felszolgált túrós nudli meggyhabbal pedig feltette a pontot az i-re, végképp bebizonyítva, milyen sokszínű étel is tud lenni a tészta, ha értő kezek közé kerül. Úgy meg pláne, hogy a Bortársaság hasonlóan kiváló borait kínálták melléjük.

des.jpgA jelenlegi, február óta üzemelő autó mellé éppen jövő héttel kezdenek egy másodikat kialakítani, úgyhogy hamarosan egyszerre több ponton is találkozhatunk a városban a Pasta Station ételeivel. Addig is most éppen a Millenárison állomásoznak illetve a nyári fesztiválok zömén megtalálhatóak lesznek. De a tervek között szerepel irodaparkok felkeresése, hogy az ott dolgozók ebédkínálatát színesítsék, illetve éjszaka a belvárosi szórakozónegyed környékén is nagyon valószínű, hogy fel fog tűnni a fekete-sárga kiskocsi, alternatívát kínálva a gyros-pizza-hamburger szentháromság mellé. Hosszabb távon pedig Pasta Pontok kialakítása a terv, ahol fixen megtalálhatják a vevők kedvenc tésztáikat, de a saját készítésű tészták, szószok üzleti forgalomba hozatalában is gondolkoznak. Árak tekintetében szerencsére nincsenek elszállva, a mondhatni megszokott 1000 forint körüli középmezőnnyel dolgoznak, felfelé és lefelé is elmozdulva adott fogásonként. 

Mindent összevetve izgalmas próbálkozás a Pasta Station, az ételek finomak és éppen annyira különlegesek, hogy még a kevésbé kalandos természetűek is bevállalják őket. A szakácsok szimpatikusak, pörgősek és láthatóan nagyon értenek ahhoz, amit csinálnak. Ha továbbra is olyan jól megtalálják a közös hangot a vevőkkel, mint ahogy ebben a pár hónapban, akkor egy megérdemelten sikeres új színfoltja lehet a street food kínálatnak. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása