Kultography

Műfajt vált az egyik legnépszerűbb hazai énekes

Műfajt vált az egyik legnépszerűbb hazai énekes

Kultography írása itt: - 2014-06-04 16:28

kiemeltdolhai.jpgA Szegedi Szabadtérin láthatja a közönség Dolhai Attilát utoljára új musical-szerepben: a nyári Elfújta a szél frissített szereposztásában Ashley Wilkes karakterét alakítja. Ősztől elbúcsúzik a műfajtól.

Hosszas mérlegelés után döntött úgy hazánk egyik legnépszerűbb musical előadója, Dolhai Attila, hogy tíz rendkívül sikeres év után elköszön a musical műfajától. Új irányt kíván adni karrierjének, és ebbe beletartozik, hogy új műfajokban szeretné kipróbálni magát a jövőben.

dolhaiattila.jpeg„Kíváncsi vagyok, hogyan fogadja a közönség a döntésemet – mondja. – Nekik köszönhetem ezt a csodálatos évtizedet, amely során végig kitüntettek figyelmükkel, nagy szeretettel követték a pályám alakulását. Most tanulni szeretnék, fejleszteni az énektudásomat, tágítani a határaimat. Alapvetően jó érzéseim vannak a döntésemmel kapcsolatban.”

Utolsó musical-szerepében éppen a Szegedi Szabadtérin lép fel, hiszen a tavalyi nagy visszatérő Elfújta a szélben kapta meg idén az örök romantikus Ashley Wilkes karakterét. A Somogyi Szilárd rendezte produkció kuriózuma így már nem csak a frissített fesztivál-szereposztás, hanem Dolhai Attila búcsúja is a műfajtól.

Gyakorlatilag azok számára is kihagyhatatlan az idei Elfújta a szél, akik előző évben már látták. Dolhai olyan partnerekkel lép színre a legendás szerelmi történetet feldolgozó darabban, mint Szulák Andrea, Lehoczky Zsuzsa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter.

Jelenleg anyaszínházában, a Budapesti Operettszínházban egyre több operett-produkcióban számítanak Dolhaira, ám ő még ennél is többre vágyik: az opera világa csábítja. Érdekesség, hogy idén a musical mellett operettben, A Csárdáskirálynőben is láthatja őt a Szegedi Szabadtéri közönsége. Edvin herceget alakítja Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

Az Elfújta a szél július 18-án, 19-én és 20-án kerül színre, jegyeket 4100 forinttól lehet vásárolni. A Csárdáskirálynőt július 11-én és 12-én láthatják a nézők, már 3300 forintért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása