Újra van étterem a Császár-Komjádi Uszodában, nem is akármilyen: Kásás Tamás olimpikonunk döntött úgy, hogy Nápolyban szerzett gasztronómiai élményeit Budapesten kamatoztatja.
Kásás Tamás édesapja révén már gyerekkorában majd később profi sportolóként is sok-sok évet töltött Olaszországban. Az olasz konyha szempontjából leginkább meghatározó élmények Nápolyban érték, itthon pedig nagyon hiányolta ezeket az ízeket. Egy csendestárs segítségével talált megoldást a problémára: Budapesten nyit éttermet.
A Tommy di Napoli minden szempontból autentikus étterem, hiszen Nápolyban tartottak „castingot”, ahol számos jelentkező közül választották ki a konyhában ténykedő csapat tagjait. A pizzasütő mesternek közel negyven éves gyakorlata van, míg Vito, a főszakács is komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, Michael Schumacher éttermében is dolgozott hasonló szerepkörben.
Az ételek alapjául szolgáló hozzávalók is mind olasz földről valók, kétszer fordul a kamion egy héten, hogy a konyha ne fogyjon ki. A paradicsom a Vezúv lábánál nő, de a pizzatésztához használt speciális liszt is Nápolyból jön. Kása szerint ugyanis autentikus olasz ételeket csak olasz alapanyagokból lehet készíteni, habár szerinte lehet, hogy a magyar vendégeknek elsőre szokatlan lehet a végeredmény, mivel ilyen pizzatészta például sehol máshol nincs a városban.
Ez utóbbi valóban így van, az étterem megnyitóján mi magunk is tesztelhettük, és igazolhatjuk, hogy könnyű beleszeretni a vékony, lágy, ízletes tésztába, és a rá kerülő, prémium minőségű feltétekbe. A pizzákon túl majdnem harmincféle tészta, számos hal-és húsétel, és persze vegetáriánus kínálat is van, amit a klasszikus olasz desszertek egészítenek ki. Mindezekhez pedig közép árkategóriában juthatunk hozzá, a legtöbb étel 1500-2500 forint között mozog.
A Tommy di Napolit ajánljuk a minőségi alapanyagokból készült olasz ételek és persze Kásás Tamás szerelmeseinek is!
Kommentek