Kultography

James Blunt ősszel visszatér Budapestre

James Blunt ősszel visszatér Budapestre

Kultography írása itt: - 2014-03-25 10:43

Peter Gabriel, Iron Maiden, Anthrax, Kylie Minogue, Micheal Bublé - és most James Blunt is. Alakul az idei év koncertek szempontjából Budapesten, igazán nem lehet panaszunk.

Az első sikerei után James Blunt visszatér Budapestre, új, Moon Landing elnevezésű turnéjával október 27-én a Budapest Arénában lép fel. Az egykori katona, aki  You're Beautiful című slágerével lett világhírű egyszer már elkápráztatta a magyar közönséget, reményeink szerint októberben sem okoz majd csalódást nekünk.

A You're Beautiful aztán elindította a siker útján: két albumot és négy újabb listavezető slágert öt Grammy jelölés követett, (valamint BRITS-, Ivor Novellos- és MTV-díjak), egy hattagú zenekar, hét teljes év úton, nyolc botrány; majd a nagy számok kora: közel 17 millió eladott lemez, 20 millió dalletöltés világszerte. Továbbá 5 millió like a Facebookon, 250 millió Spotify lejátszás és egy elképesztő, 257 milliós nézettség a You Tube-on.

Ezek a mutatók élete nagy élményeit, egyben ifjúkora túlkapásait is jelzik. Emellett lehetőséget adtak arra is, hogy hírnevével nemes ügyeket szolgálhasson: háromszor is megpróbált kijutni Afganisztánba, hogy az ott szolgáló katonáknak játsszon; jótékonysági szerveket - mint a Medicines Sans Frontiers, vagy a Help For Heroes – támogat; valamint az éghajlati változás sürgető ügye mellett is kampányol a mai napig.

Legújabb albumával a Moon Landinggel azonban visszatért - az alapokhoz: fiatalkori álmokhoz, kötődéshez, az első szerelemhez és saját hangzásvilágához: a zene érzelemközvetítő erejének egyenes és őszinte újrafelfedezéséhez.

Jegyek március 27-én reggel 6 órától kaphatók a www.livenation.hu. oldalon keresztül.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása