Kultography

Új kikapcsolódási lehetőség: itt a szállodaszínház

Új kikapcsolódási lehetőség: itt a szállodaszínház

Kultography írása itt: - 2014-03-05 11:24

Ezentúl már nem csak szállodaként gondolhatunk Buda talán legpatinásabbnak mondható szállodájára, a Gellértre, haem színházként is. Március 6-án a Macskalépcső című előadással debütál az intézményben a „szállodaszínház".

szallodasz2.JPG

Egy este, amelyik a kikapcsolódásról szól. Színház és vacsora egy belépővel. Ez a szállodaszínház, amit szallodaszsz.jpgmostantól a Danubius Hotel Gellértben élvezhetnek az érdeklődők. Március hatodikán Thuróczy Katalin Macskalépcső című előadásának premierjét tartják majd a szállodában. Az előadás két nő drámai – vagy talán komikus – találkozása. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, egyre szorosábbá válik köztük a kapocs, amely összeköti, de egyben szét is választja őket. Sorsuk egyetlen közös pontban metszi egymást, ekörül forog jövőjük, életük, talán haláluk is… Profán gondolati tangó - a szerelem, szeretet, érzelmi válságok, szánalmas emlékek és kirobbanó indulatok között… Torz – vagy nagyon is valóságos – tükörképe két szenvedélyes életnek… Meglehet, a tükörből saját arcunk néz vissza ránk… Az előadást Sztárek Andrea rendezte, a szereplők: Szitás Barbara és Mezei Léda.

Az új programra a majd’ száz éves épület falai közt „megbúvó” impozáns méretű Zeneterem renoválása adta az ötletet. „A Gellért első emeletén a korábban zeneteremnek épült, de a háború után méltatlanul bútorraktárnak használt nagytermet pár éve újítottuk fel” – mondta Fekete Marcell, a szálloda igazgató-helyettese az alkalmanként akár 150 fő befogadására is alkalmas teremről. A több évtizedes „hallgatás” után pedig újra a művészet tölti be a termet, ezúttal azonban a zene mellett a színház kap teret a falak között.

A Macskalépcső március 7-én és 8-án is látható lesz, az előadás 19.30-kor kezdődik. A jegyek 5990 forintba kerülnek, ez magába foglalja a színházi előadásra szóló belépőt és tartalmaz az előadás után egy háromfogásos vacsarát is.

szallodasz2.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása