Kultography

Öt dal, amelyikért ott akarunk lenni az Arctic Monkeys VOLT-os koncertjén

Öt dal, amelyikért ott akarunk lenni az Arctic Monkeys VOLT-os koncertjén

Kultography írása itt: - 2014-03-04 11:03

Kiderült a nagy titok: a VOLT szervezőinek az Arctic Monkeyst sikerült megnyerniük, miattuk lesz egy nappal hosszabb idén a soproni fesztivál. A banda korábban soha nem járt még hazánkban, fellépésüket óriási várakozás előzi meg.

arcticslid.jpg

Az idei Brit Awards győztes Arctic Monkeys, a legfontosabb európai fesztiválok headlinere és az összes, mérvadó zenei szaklap szerint az év legjobbjának választott zenekar - miután a Sziget időpontjában nem lesz Európában - július 6-án, vasárnap, a VOLT Fesztiválon lép színpadra. Mivel az egész régióban kizárólag Magyarországon lép fel a csapat, várhatón több tízezren érkeznek majd Sopronba erre a hétvégére. A brit banda az első azon zenekarok közül, akik az internet segítségével lettek népszerűek, zenéjük első körben a fájlcserélő oldalakon lett népszerű. 

Brianstorm

Ha van tökéletes első dal egy lemezen, ez az. Lendületes, figyelemfelkeltő – pont olyan, mint az Arctic Monkeys második albuma, a Favourite Worst Nightmare. Futáshoz, reggeli kávé helyett sem utolsó megoldás. Ugrálni is jó lesz rá.

I Bet You Look Good on the Dancefloor

A londoni olimpia megnyitója nem szűkölködött sem a brit popzenében, sem a meglepetésekben, az azért mégis nagy pillanat volt, amikor az Artics rázendített erre a dalra. A rendezők ezzel is megmutatták, hol is van a zenekar helye a szigetország kultúrájában.

 The Hellcat Spangled Shalalala

És a meglepetés: lám, Alex Turner nem csak ugráltatni tud, hanem igazán szép szerelmes dalokat is képes írni. A negyedik album, a Suck It And See lassabb dalai közül ez a kedvenc – ezúttal nem csak a zene, de a szöveg miatt is.

Piledriver Waltz

A dal először a Submarine című angol vígjáték zenéjeként vált ismertté. Alex Turner szólóprojektje volt a filmzene, amely aztán a Suck It And See albumon is megjelent. Aki látta a filmet, és nem szereti, annak nincs szíve!

Arabella

Kellett egy kis idő, mire értékelni tudtuk az utolsó albumot. Az Arabella című dal, és a hozzá készült – mellesleg a hétvégén bemutatott – videó meggyőzött arról, ennek is ott a helye a saját kis válogatáskazettánkon. Lötyögős, lendületes, szépen felépített dal – bizonysága annak, hogy az Arctics nem csak egy tánczenekar, de igazán fejlődőképes művészek csapata.

Szokás szerint idén is már kedden, július 1-én kinyitja kapuit a 22. VOLT Fesztivál, azonban vasárnap helyett most hétfő hajnalig maradhatnak a helyszínen a fesztiválozók, vagyis összesen hat napig tart a VOLT. A szervezők vasárnap is próbálnak teljes értékű fesztiválnapot adni a látogatóknak, ezért több színpad is működik majd, így nem csak egy fantasztikus koncertre, hanem teljes fesztiválprogramra számíthatnak a résztvevők.

A jegyértékesítés március 7-én, pénteken déli 12 órakor Magyarországon és több európai országban is elindul. A napijegy a kedvezményes időszakban 13990 Ft-ba kerül, április 15-től 14990 Ft, június 17-től pedig 15.900 Ft lesz. A bérletvásárlók, és azok, akik már korábban vásároltak bérletet, ezen a napon nagy kedvezménnyel, 8990 Ft-ért, majd 9990, végül 10.990 Ft-ért vehetnek részt, de természetesen március 7-től olyan bérlet is váltható, amely már eleve tartalmazza az Arctic Monkeys koncert napját is. További újdonság, hogy ezúttal háromnapos bérletet is kibocsátanak a szervezők, amely péntektől vasárnapig érvényes. A jegyekkel kapcsolatos információk a www.volt.hu oldalon olvashatók.

A tervek szerint Budapestről különvonat, az ország több pontjáról pedig buszok is indulnak július 6-án Sopronba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása