Kultography

Bubba’s Water Grill: ahogy a nagy könyvben

Bubba’s Water Grill: ahogy a nagy könyvben

gyukerim írása itt: - 2014-01-21 12:22

Amikor az ember már végképp azt hihette, a Budapest-London út mostanában csak egyirányú, egyszer csak felbukkant a magyarországi gasztrokínálatban egy igazi brit étel, a fish & chips. És amikor már majdnem beletörődött abba, hogy a gyorskaja csak a drága-féldrága és nem túl gyors éttermek kínálatába szorul ki, pár fiatal nyitott egy igazi halas büfét. Ez a Bubba’s Water Grill, egy vidám hely Buda egyik forgalmas, mégis tágas csomópontjában, a Déli pályaudvar Kerengőjében, ahol szörfdeszkán lehet enni és ahol Popeye tengerész haverjai integetnek a falról.bubba.png

2014-01-17 13.21.08.jpg

Feltalálták a spanyolviaszt – mondhatnánk, de mindenfajta gonoszság nélkül. Hiszen a papírtálcán pont olyan halat és sült krumplit kínálnak, ahogy a nagy könyvben meg van írva, borsópürével, csak hogy még autentikusabb legyen az élmény – a ködös-párás idő már igazán csak a ráadás. Igaz, ahogy mesélik, az ételsor megalkotása nem is volt olyan könnyű, mint amilyennek kívülről látszik: a tökéletes receptért Londonig mentek, a tökéletes hozzávalókért pedig kis magyar gazdaságokat kutattak fel.

Azok persze, akik betérnek ide, mindebből csak azt érzékelik, hogy gyorsan kapnak príma ételeket – és nem is drágán. A háromféle méretben kínált fish & chipsből a középső, amely 1100 forint, pont elég egy gyors ebédre. A frissen készülő hal fajtáját is kiválaszthatjuk: van tengeri (több fajta tőkehal) és folyami is.             

2014-01-17 13.31.22.jpgAz sem jár rosszul, aki a fish & chips helyett valami mással próbálkozik. Például a halpogácsából, saját készítésű buciban készült és sült krumplival kínált Bubba halburgerrel (1390 forint), amelyről csak annyit, a hal alatti citromos-paradicsomos salsa az egyik legjobb dolog, amit mostanában kóstoltam. Holtversenyben az omlósra grillezett makrélával, amelynek az 1200 forintos ára budapesti viszonylatban elírásnak tűnik. Az étlapon találunk még hallevest és salátát is – bár nehéz megállni, hogy sült krumpli nélkül távozzunk. Üdítő gyanánt kézműves szörpöket kínálnak, amelyekért még akkor is megéri betérni, ha épp nem vagyunk éhesek.

A december közepén megnyílt helyet karácsony után néhány nappal fedeztük fel, és nagyjából 15 perccel később már tisztában voltam vele, komoly függés veszélye áll fenn, ha nem vigyázok. Egyelőre eszemben sincs vigyázni. De azért várom a nyarat, amikor már a halszagúság veszélye nélkül lehet majd csipegetni a tőkehalat. 

Bubba’s water grill
Cím: Déli pályaudvar kerengő aluljáró
Nyitva tartás:
Vasárnaptól csütörtökig: 11.30 – 21.00
Péntek-szombat: 11.30 – 22:30

bubba.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása