Kultography

Utolsó pillanatos ajándékok

Utolsó pillanatos ajándékok

Kultography írása itt: - 2013-12-24 11:06

Mindjárt megszólal a karácsonyi csengettyűszó, de még van olyan, akinek nem tudod, hogy mit adj karácsonyra? Íme néhány utolsó pillanatos tipp, amelyeket könyvesboltban, Media Marktban beszerezhetsz.

uccsoslid.jpg

I.K. 3.0. - István, a király DVD


A nyár egyik legnagyobb vitája, szóbeszéde mindenképpen az Alföldi Róbert rendezésében megvalósult jubileumi ik30-istvan-a-kiraly-dvd-alfoldi.jpgIstván, a király előadás miatt alakult ki. A nyári előadás, főszerepben Stohl Andrással, Feke Pállal, Tompos Kátyával most megjelent DVD-n, azoknak, akiknek tetszett az előadás, vagy szeretik Alföldi munkásságát, de nem tudták megnézni, biztos, hogy remek ajándék.

A kiadvány kétlemezes verzióban látott napvilágot, az extrák között szerepel az előadásról készült werkfilm, illetve a Kőműves Kelemen című darab is, amelyet ugyancsak nyáron mutattak be, szintén Alföldi rendezésében, Stohllal a főszerepben, csak Budapesten. Mindkét mű érdekes darab, musical és színházkedvelőknek mondhatni kötelező.

Paulo Coelho: Odaadás - 2014. Naptár

Odaadas_Coelho.jpgImmár hagyomány, hogy Paulo Coelho bölcsességeivel naptár születik. Az írót kedvelők biztos, hogy örülnek ennek, a mester hangulati világát idéző naptárnak. A téma minden évben más tematika köré csoportosul, idén ez az odaadás lett.

A kötet illusztrátora Catalina Estrada volt, aki már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás. (Alexandra Kiadó)

David Beckham: David Beckham

Beckham, az angol válogatott, és a Manchester United rajongóinak ez a kötet remek ajándék lehet. Igaz, a B1089428.JPGképeket nézegetve sokszor az az érzésünk támadt, hogy ez a kiadvány inkább a hölgyeknek, mintsem az uraknak készült. A kemény fedeles, A4-es méretű, sok képpel illusztrált kötet vallomás az idén visszavonult klasszistól.

David Beckham májusban fejezte be hihetetlenül sikeres pályafutását, melynek során olyan csapatok mezét viselte büszkén, mint a Manchester United, a Real Madrid, az LA Galaxy, az AC Milan, a Paris Saint-Germain és az angol válogatott. Szülőhazája nemzeti csapatának 58 alkalommal volt kapitánya, összesen 115 válogatott mérkőzéssel, ami a legmagasabb szám, amit angol mezőnyjátékos valaha elért.

Ebben a fotókkal gazdagon illusztrált könyvben húsz éves futballpályája legfontosabb eseményeiről mesél nekünk, bepillantást engedve a kulisszák mögé. (Libri Kiadó)

Kaiser Ottó - Jankovics Norbert: A magyarországi templomok művészete

a magyarorszagi templomok muveszete.JPGA művészettörténetet, építészetet, templomokat, szép albumokat kedvelőknek ez a könyv kedves ajándék lehet. Igényesen összeállított album, amely egy évezred szakrális építészetét mutatja be. Az elmúlt ezer év művészettörténetileg fontos hazai állomásait műfaji, területi és időbeli egységekbe osztott példákon keresztül mutatjuk be. Gyönyörű templomaink arról tanúskodnak, hogy a történelem során a művészet és a szakralitás szinte elválaszthatatlanul összeforrt, s demonstrálják, hogy saját templomépítő kultúránk hogyan illeszkedik az európai szellemi főáramba, követi változásait, de időnként sajátos, egyedi jelleget is felmutat.

A kötetben végigkövethetjük az Árpád-kori hagyományok továbbélését, a szerzetesrendek történetét, a gótika hódításait, a nyugati és keleti keresztény hatások ötvöződését, a puritán reformáció összecsapását a barokk burjánzással, a klasszicizmus érdekes keveredését a nemzeti jelleggel, és bemutatunk néhány kortárs épületet is, amelyek tervezése a háttérbe szoruló műfaj ellenére is nagy kihívást jelent egy-egy építész számára.

Jo Nesbo: Police

A Skandináv krimik sorozat egyik legkedveltebb írója kétségtelenül Jo Nesbo. A közelmúltban jelent meg legújabb, B1091610.JPGa tőle megszokott módon vérfagyasztóan izgalmas műve, a Police. 

Ha egy rendőrtisztet holtan találnak egy régi, megoldatlan gyilkossági ügy helyszínén, az aligha lehet a véletlen műve. S mivel ez az eset többször is megismétlődik, bizonyossá válik, hogy egy rendőrökre vadászó gyilkos járja Oslo utcáit. Az elkövetés módja minden alkalommal brutális. A média reakciója hisztérikus, a rendőrség pedig tehetetlenül nézi, ahogy egymás után veszíti el legjobb embereit. Mindeközben az egyik városi kórházban egy súlyosan sebesült, kómában fekvő embert igyekeznek életben tartani. Kórtermét rendőrök őrzik, s kiléte szigorú titok… (Animus Kiadó)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása