Kultography

Sírkertek Királynője - krimi a temetőben

Sírkertek Királynője - krimi a temetőben

Mádai Adrienn írása itt: - 2013-11-13 18:30

amanda-stevens-orok-kisertes1.jpgAmelia Gray teljes nyugalomban éli mindennapjait, míg egy különös gyilkossági esetbe nem botlik. A temetőrestaurátorként dolgozó lány élete ettől az esettől olyan fordulatot vesz, amelyre még álmában sem gondolt. A Sírkertek Királynője sorozat első és második kötete egyszerre félelmetes, misztikus és romantikus.

amanda-stevens-orok-kisertes-300x240.jpgAmelia Gray nem mindennapi foglalkozást űz, temetőrestaurátor. Mesterségét édesapjától tanulta, akit gyermekkora óta elkísért a temetőkbe, és míg apja dolgozott, a kislány boldogan játszott a megszentelt földön. Apának és lányának azonban van még egy furcsa képessége, látják a holtak szellemeit. S bizony a kísértetek nem éppen barátságos lények. A falánk és könyörületet nem ismerő jelenések az emberek érzelmeiből táplálkoznak, s elszívják az életerejüket. Épp ezért Ameila és apja úgy élik az életüket, mintha nem is látnák őket, egyszerűen nem vesznek tudomást róluk. Mindez azonban megváltozik, mikor a temető, amelyen a fiatal restaurátor nő épp dolgozik, gyilkosság színhelye lesz.

Az Örök Kísértés a Sírkertek Királynője trilógia első kötete. Ebben a részben megismerkedünk Ameilaval és képességével, valamint John Devlin nyomozóval, aki a charlestoni ódon temetőjébe rejtett halottak gyilkosai után nyomoz. A regényben kettejük kapcsolata és Amelia belső válsága keveredik egy őrült gyilkos szövevényes tervével.

A birodalom a sorozat második része. Amelia új megbízást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal egy elárasztott régi temető női kísértete kéri a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki. Asher Falls igazi kísértet városnak bizonyul, furcsa és rémisztő, tele szellemekkel és különös emberekkel. Thane Asher, az Asher vagyon örököse azonban egyáltalán nem ijesztő, sőt Amelia és Thane között megismerkedésüktől fogva különös vonzalom vibrál a levegőben. De vajon otthonra lelhetnek ebben a kísértetektől hemzsegő városkában a fiatalok?

Amanda Stevens trilógiája nem akarja megváltani a világot, ne akkor vegyük kézbe, ha valami léleképítő vagy épp tudományos műre vágyunk. A Sírkertek Királynője egy szórakoztató misztikus krimi sorozat romantikus szállal kiegészítve. A nem túl csavaros történet és a bonyolultnak azért nem nevezhető karakterek azonban jól működnek. A regény végig leköti az olvasó figyelmét, a stílus élvezetes, sőt a fordítással sem akadtak komolyabb problémáink olvasás közben. Stevens pont jól lavírozik a misztikum és a krimi mezsgyéjén, így nem kell attól tartanunk, hogy rémálmaink lesznek a kísértet járta temetőktől, de mégis fenn tartja az érdeklődésünket. Szerencsére a romantikus szállal sem esik túlzásba az írónő, így nem egy nyálas lányregényről van szó, a restaurátornő és a férfiak közötti vonzalom csupán megfűszerezi a mesénket.

Az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelenő trilógiának az első két része már megtalálható a boltokban, de valószínűleg a befejező kötetre sem kell már sokat várnunk. A Sírkertek Királynője elsősorban azoknak a hölgy olvasóknak szól, akik nem riadnak meg pár szellemtől és egy-két őrült gyilkostól sem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása