Kultography

Túl sok jó bor a VinAgorán

Túl sok jó bor a VinAgorán

Kultography írása itt: - 2013-06-30 08:45

Champion-díjat fehérbor kategóriában az Effendy-Vin Kft., rosé kategóriában Dúzsi Tamás, vörösbor kategóriában az Ausztrál Gatt Wines, pezsgők kategóriájában a francia Nicolas Feuillatte kapott. A természetes borkülönlegességek mezőnyében a szlovák Jaroslav Ostrozovic szalmabora, a "botrytizálódott" borok kategóriájában a Soltész Pince bora nyerte el a legmagasabb elismerést.

Nagyaranyérmet, vagyis 92 pont feletti értékelést csupán egy bor, a Pauleczki-Vin Szőlőbirtok 1968-as Tokaji Esszenciája kapott. A fajtaborok kategóriájában hét díjat osztottak ki, a "nevező ország legjobb bora" különdíjban az uruguayi Bodega Artesana részesült. A három napos Budapesten megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyre 560 nevezés érkezett 19 országból. A megmérettetésben részt vett Ausztrália, Bolívia, Brazília, Franciaország, Magyarország, Németország, Románia, Ausztria, Libanon, Új-Zéland, Spanyolország, Portugália és Uruguay is.
A szabályzatban foglaltak szerint a nevezett borok 30 százaléka kaphat csak érmet. Az idei szoros versenyben több, egyébként aranyérmes színvonalat képviselő bor nem kerülhetett be a legjobb 30 százalékba.
Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása