Kultography

Kultography 2013-as fagyizó Top 10

Kultography 2013-as fagyizó Top 10

Kultography írása itt: - 2013-06-14 09:15

A felsorolás nem sorrendiséget jelent, mert mindegyik helyen bármikor szívesen állunk be a sorba egy-egy gombócért vagy lapátért.

Gelarto Rosa

Sokan csak úgy ismerik: a rózsás fagyizó. Mert itt nem gombócokat adnak, hanem rózsa formájúra kenik a fagylaltot a tölcsérbe. A „normál” fagylalt mellett mindig van nyírfacukros változat, de mindig találhatnak maguknak itt finomságot a laktóz- és glutén érzékenyek is. Mindenképpen ajánljuk a bodzás epret, a mentás csokit, a gyömbért, a levendulás fehér csokit, de a chilis csoki is isteni. A Bazilikával szemben található fagyizóban a finomságokat helyben főzik.

Cím: Budapest, 1051. Szent István tér 3.

 

L. A. Bodegita

Lajsz András étterme ugyan nem kimondottan fagylaltokra specializálódott, de azért néhány gombóc házi készítésű fagylalt általában akad, amit egy kis ablaknál lehet kérni. A legtöbbször itt klasszikus ízekkel találkozhattok, de mind nagyon finom, érezni rajtuk, hogy tényleg helyben készültek. A csokit mi imádtuk. Ráadásul a gombócok ára is kedvező, egy gömb 150 forint.

Cím: Budapest1137, Pozsonyi út 4.

 

Daubner

A Daubner évek óta nem tud csalódást okozni a fagylaltjával, aminek nagyon örülünk. Több mint tíz éve a kedvenceink közé tartozik. Mindig legalább tíz féle fagylaltjuk van. A legfinomabbak közé tartozik például a sárgabarack, amelynek kicsit olyan íze van, mint a jó savanykás házi lekvárnak, a tejszínes mandula, a joghurtos eper és a grillázs is. Egy gombóc 200 forint.

Cím: Budapest, 1025. Szépvölgyi út 50.

 

Sík Cukrászda

A békásmegyeri Sík Cukrászdának már több fagyaltjával is sikerült elnyernie az év fagylaltja címet. Az egyik nyertes fagyijuk a diós-mézes körte, amit mi rendületlenül nagyon kedvelünk, szerintünk ezt mindenképpen érdemes megkóstolni. Tényleg isteni, akárcsak az összes többi íz, amelyet itt kaphatunk.

Cím: 1039. Budapest, Lukács György utca 1. (Békásmegyer, a hegy felőli oldal)

 

Gelateria Pomo D’oro

A Gianni nevével fémjelzett étterem fagyizója, átellenben a vendéglővel. Isteni fagylaltok, amelyeket szintén lapáttal mérnek. A mentás citrom mennyei, akárcsak az angol puncs, az erdei gyümölcs és a grillázs, de igazából egyik ízre sem lehetett eddig panaszunk. Egy adag fagylalt 300 forint, azonban a megszokottnál nagyobbak, körülbelül 7 dekásak.

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 9.

 

Vári Cukrászda

Többen csak a fagyi mennyországként tartják számon, ez is olyan hely, amelyik eddig minden évben szerepelt a listánkon. Számos különleges íz is várja az ide látogatókat, például került már a pultba cékla fagyi is. De e bizarr verzió mellett olyan különlegességek is várják a fagylalt ínyenceket, mint a tokaji aszús mazsola, a meggyes mákos, a rebarbara, és a lúdláb.

Cím: Budapest, 1162. Szlovák út 82.

 

Levendula Fagyizó

Immár három helyen vár titeket Budapesten a Levendula Fagyizó, ahol kanállal kenős változatot kaphattok. A Vámház körúton, a Rákóczi úton az Uránia Mozi mellett, illetve a Szent István körúton is megtalálható a fagyizó, ahol mindig van valami, ami levendulával készül. Ettünk már levendulás citromot és levendulás fehér csokit is, mindkettő nagyon finom volt. A kedvenceink közé tartozik a bodzás citrom, a bazsalikomos citrom, az epres gyömbér, illetve az étcsoki is.

Címek: 1081 Budapest, Rákóczi út 25. (Az Uránia Mozi mellett)
1055 Budapest, Szent István krt. 21.
1053 Budapest, Vámház krt. 6. (A Vásárcsarnokkal szemben

 

I Love Gelato

Az I Love Gelatoba nem tudunk úgy bemenni, hogy ne legyen legalább egy tucat ízválaszték. Ezek között klasszikus és különleges változatok egyaránt megtalálhatóak. A bolt tulajdonosai saját maguk kísérletezgetik ki az egyes ízek receptjeit. nagyon különleges fagyikat is kóstolhattok itt, mint a pármai sonkás sárgadinnye, amely bár elsőre bizarrul hangzik, de pikáns íze magával ragadó. Készült már fagyi a nagymama házi gyümölcslevesének receptúrája alapján is, de csokis és barackos fánk is gyakori szereplő a menüben.Ráadásul az első Fagylalt Napjának ötlete is tőlük jött, ezt pedig külön köszönjük nekik!

Cím: 1095. Mester utca 40-44

 

Baross Cukrászda

A cukrászdában minden cukor nélkül készül, laktóz -és gluténérzékenyek is találnak maguknak finomságot. A nyári szezonra fagyival is készülnek, naponta 5-6 íz készül. Mi már kóstoltuk, és határozottan állíthatjuk, hogy a cukormentes finomság bekerült a kedvenceink közé: az íze természetes, nem mondanánk meg, hogy máshogy készül, mint egy "normál" fagyi.

Cím: 1085. Baross utca 48.

 

Pataki Cukrászda

Régi kedvencünk, de valószínűleg ezzel nem vagyunk egyedül, hiszen ezekért a gombócokért megéri Érdig elmenni. A gyümölcsös ízeket mi különösen kedveljük, ettünk már céklafagyit, bodzát, vagy a málna-meggy kombinációt. Olyan extra ízeket is találtunk, mint a sóskás-banános, vagy a kukoricás-kókuszos. Ezek mellett természetesen a hagyományos ízvilágot kedvelők is találnak kedvükre valót.

Cím: 2030 Érd  Balatoni út 61

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása