Kultography

Koncertek, játékok, bemutatók - a hétvége a gyerekekről szól

Koncertek, játékok, bemutatók - a hétvége a gyerekekről szól

Kultography írása itt: - 2013-05-24 09:30

Gyermeknapi koncert a dínó-lábnyomoknál

Május 26-án különösen érdemes lesz kisgyerekekkel ellátogatni az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre. A sok izgalmas látnivaló, a játszótér, a mini kalandpark és a miocén ősállatok mellett gyermeknap alkalmából ajándék koncerttel kedveskednek a kis vendégeknek. 11.00 órától Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar Mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg a közönséggel, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. A koncert végén a hangszer-simogatón közelről is összeismerkedhetnek a hangszerek és gyermekek.

Tudj meg többet a Dunáról a Margitszigeten

Játékos gyereknapi eseménnyel folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! ingyenes programsorozat május 26-án, vasárnap 10 és 16 óra között a Margitszigeten. A családokat szórakoztató tudományos-ismeretterjesztő kvíz, vízipisztolyos mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés és színház várja a Holdudvarban és környékén. A nap végén egy dunai hajóutazást is kisorsolnak a résztvevő családok között. A Holdudvarban 10 és 16 óra között öko-kézműves foglalkozásokat is tartanak. Kicsik és nagyok újrahasznosított anyagokból és szelektív hulladékból, például kidobásra ítélt papírdobozokból és műanyag palackokból készíthetnek épületeket, vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek. Emellett Jaskó Bálint, a KOMA Társulat művésze 11 és 14 órától mutatja be egyszemélyes interaktív gyerekszínházi előadását a Dunáról és a vízcseppekről.

Gyereknap az Egri Várban

Május 25-én, szombaton 10-14 óra között fergeteges gyermeknapi programokkal várja látogatóit az Egri Vár. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják, milyen hétpróbás vitéz válna belőlük. Akik pedig jól teljesítik a szombati vitézi próba feladatait, a vár kapitánya egri végvári vitézzé avatja őket. A vitézi próba feladatai: íjászat, dobócsillag, falmászás ostromlétrán, fokos-virtus, borsó a dobon, settenkedő, ágyúgolyó gurítás. Délelőtt tíztől lehet jelentkezni a közel egy órás megmérettetésre, a nevezési díj gyermekeknek 200 Ft/fő, felnőtteknek 1000 Ft/fő. A játékos feladatok mellett lesz még solymász és fegyverbemutató, koncertet ad a Tekergő Együttes és kedves előadással várja a látogatókat a Kisötlet Gyermekszínpad.

Gyereknap a Savoya Parkban

A családoké lesz a főszerep a budapesti Savoya Park ingyenes gyereknapi rendezvényén május 25-én, szombaton 10 és 18 óra között. A bevásárlóközpont a hagyományoknak megfelelően idén is ingyenes programokkal kedveskedik a családoknak egy nappal a Nemzetközi Gyermeknap előtt. Lesz cirkuszi bemutató, kreatív öko-kézműves foglalkozások, arcfestés, vidámpark, Molnár Ferenc Caramel, az Alma és a Misztrál zenekarok koncertjei várják a látogatókat.  A magyar cirkuszművészet következő generációjának legtehetségesebb képviselői, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola diákjai szombaton három előadást tartanak. A látványos bemutatók után pedig átadják a porondot a gyerekeknek, akik az artistaoktatáson megtanulhatnak tőlük néhány egyszerű és teljesen veszélytelen cirkuszi mutatványt. Az épület folyosóján a Kreatív Zöld Kör Egyesület tagjai is várják az érdeklődőket, hogy együtt játékokat varázsoljanak kidobásra ítélt alumínium italosdobozokból. Az úgynevezett Alu-Go technológiával a gyerekek maguk készíthetnek repülőgépet, szitakötőt, pillangót vagy csigát, amit haza is vihetnek. A benti programokkal párhuzamosan a Savoya Park 1600 fős, nyitott parkolójában ingyenes gyereknapi kerékpárversenyt is rendeznek, amelynek fődíja egy vitorlázórepülés.

Kézműveskedés a Hortobágyon

Május 25-én és 26-án a családok veszik át az irányítást a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Délelőtt tíztől, délután ötig várják a kicsiket és szüleiket egy a vadaspark állatairól szóló társasjátékra. A játék időtartama másfél óra. Ezalatt a kézművesudvarban kézműves foglalkozások, bábelőadások, népi játékok és ügyességi vetélkedő várja a családokat. A Hortobágyi-halastavi Kisvasút is várja a gyerekeket. Kilenc órától családi programok, játékos feladatok és természetesen vonatozás is szerepel a kínálatban.

Gyereknap a Gödörben

Május 26-án, vasárnap, gyereknapot tartanak a Gödör Klubban. Remek, egész napos programmal készülnek a szervezők, lesz zene, játék, tánc, minden ami örömet okoz. Fél tizenegykor jó reggelt táncházzal kezdődik az apróságokról szóló programsorozat, majd Gubás Gabi és a Bio-mesezenekar koncertjét hallgathatják meg a látogatók. Találóskérdésekkel, ügyességi gyakorlatokkal, málnaszörpivó és pillangófestő versennyel, kötélhúzó és hulla-hopp karikázó bajnoksággal várják a gyerekeket, miközben koncertet ad az Apacuka és a Bogár Muzsika. Délután öt órakor Kisvakond filmvetítés zárja a programot. A belépő 6 éves kor alatt ingyenes, nagyobbaknak 1000 Ft.

Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérváron

A gyereknap és a Hetedhét Játékmúzeum első születésnapja alkalmából Hetedhét Játékfesztivált rendeznek szombaton és vasárnap Székesfehérváron. A Városház téren és Hiemer-házban megrendezendő fesztivál vendége lesz többek között Palya Bea és a Vaskakas Bábszínház. Utóbbi a nagyobbaknak szóló előadás mellett csecsemőszínházi programmal is készül. Látható lesz a Circus Mechanicus nevű csodamasina a Tintaló Cirkusztól, a vásári hangulat kihagyhatatlan előadása, a Vitéz László, illetve a Szabad Színház zenés mesejátéka Egy nap a babaházban címmel, amely Moskovszky Éva meséjét dolgozza fel. A felnőttek sem maradnak szórakozási lehetőség nélkül, hiszen Fény-játékok címmel Lázár Ervin műveiből tart előadást Nagy Anna és Huszárik Kata a Hiemer-ház báltermében.

Bohócparádéval készül a Fővárosi Nagycirkusz

Bohócparádéra és gyereknapi mulattságra várja a családokat május 26-án 10 órától a Fővárosi Nagycirkusz, ahol a játékok mellett a cirkusz előadásaira nyerhetnek belépőjegyeket a szerencsések. Bohóc jelmez, piros orr, arcfestés, akrobata bemutató valamint számos izgalmas játék és értékes nyeremény várják a családokat a Nagycirkusz gyereknapi programján. Délelőtt Spongya Bob és Popeye is köszönti a közönséget, majd Gábor bohóc alaposan megmozgatja a gyerekeket és akrobatikus mutatványokkal szórakoztatja őket.
Délután a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei adnak ízelítőt a tudásukból, később pedig Lovagi Hétpróba című műsorával lép fel a Mesemanók csoport. A gyereknapra váltott jegyek árából a 4-18 év közötti fiatalok 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

Vadnyugati Gyereknap a Csongrád-Bokros tanyán

Május 26-án tíz és hat óra között a Vadnyugati Gyereknap várja a családokat a Csongrád-Bokros tanyán. Lesz össznépi westerntánc a vadnyugat lakóival, wild west sorverseny kicsiknek és nagyoknak, indián kultúra bemutató és indián dobolás, a Turul Koppány Hagyományörző Egyesület íjász bemutatót, Tóth-Molnár Marci és Nagy Róbert csikós bemutatót tart. A zenéről pedig a hódmezővásárhelyi Dodgem együttes fog gondoskodni. A programok mellett egész nap várja a gyerekeket az állatsimogató, lehet lovaskocsikázni, íjászkodni, aranyat mosni és indián emlékeket készíteni.

Színházi előadások és interaktív programokkal készül a Gyermekmentő Szolgálat a Városligetben

Színházi előadások, zenei és interaktív programok is szórakoztatják az érdeklődőket szombaton és vasárnap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes gyereknapi rendezvényén a budapesti Városligetben. A programok között focikupa, játszóház, lovasterápia-bemutatók, kézműves foglalkozások, emlékérem-készítés, a biztonságos közlekedéssel, illetve internettel kapcsolatos játékok szerepelnek. A kétnapos rendezvényen 39 ország Budapesten akkreditált nagykövetségei és kulturális intézetei mutatják be nemzetük szokásait, hagyományait a Nemzetek utcájában. A Biztonságos Internet Sátorban a világháló veszélyeiről és a biztonságos nethasználatról tudhatnak meg többet a látogatók, az NGYSZ színpadán vasárnap mesejátékok és koncertek színesítik a programokat. Vasárnap délután Kovács Péter világbajnok freestyle futballista újabb rekordkísérletére, csoportos dekázásra várják a sportrajongókat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása