Kultography

Interaktív kalandösvény nyílt a Ferenc-hegyen

Interaktív kalandösvény nyílt a Ferenc-hegyen

Kultography írása itt: - 2013-05-10 18:10

A látás állomásán egy óriási távcső segítségével megleshetők a fák lombjai között megbúvó madarak, állatokat. A tapintás állomásán közeli barátság alakulhat ki a csigával és különböző bogarakkal, akiket a vállalkozó kedvű túrázók akár meg is mászhatnak. A szaglás állomásán a növények illatát lehet kiszimatolni, míg a hallás állomásán a titkos ládikóból lehet különféle hangokat előcsalogatni.

Az interaktív kalandtúra résztvevői, legyenek azok, óvodások vagy kisiskolások, megismerhetik a helyi védett értékeket - különös tekintettel a növénytani és állattani látnivalókra -, a helyszínhez kapcsolódó fontos információkat, azonban mindezeket a gyerekek nyelvére lefordítva. Az „Érzékek ösvénye” a játékos tanulás mellett segít fenntartani magát a tanösvényt, és növeli a tanösvényt járók természet iránti felelősségérzet.
Az „Érzékek ösvénye” nem nélkülözi a mesét sem, mely összefűzi az egyes állomásokat és vezeti a kirándulót az ösvényen. A mese, mely a honlapon elérhető, tanulságos keretbe foglalja a kirándulás helyszíneit és a kiemelendő természeti értékeket. A gyerekeknek szánt mese mellett a honlap további szemléltetési lehetőséget biztosít: játékötletek segítik a családokat és foglalkozásvázlatok az óvodai valamint az iskolai pedagógiai munkát.
Az „Érzékek ösvényé”-nek köszönhetően a hat és fél hektáros természetvédelmi területen, a Ferenc-hegyen igazi élmény-park várja a kicsiket. Az élményszerű tanulás mellett elkötelezett, a környezeti nevelésben már többéves tapasztalattal rendelkező Európalánta Egyesület kreatív figurákat alkalmaz a gyermekekkel való kommunikációban, melyben kiemelkedő szerepet kap Mimó és Csipek a két környezettudatos mesehős. A zöld gondolkodás a fenntarthatóság mellett magába foglalja a természet ismeretét és szeretetét, ez jelent meg már az egyesület első projektjében is a Mimó és Csipek az erdőben c. mesekönyvben és a hozzákapcsolódó báb előadásban. Az „Érzékek ösvénye” szintén mesés kalandokat nyújt kicsiknek és nagyoknak, ezúttal azonban a résztvevők a saját érzékszerveikkel szerzett tapasztalataik segítségével aktív részeseivé válnak a történetnek. A projekt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alap támogatásával valósult meg. Az egyesület további tanösvények „elvarázsolását” tervezi, hogy így hívja fel a figyelmet a természetvédelemre és ismertesse meg a természeti értékeket a jövő generációjával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása