Kultography

Kedvezményes múzeumlátogatás gyerekekkel

Kedvezményes múzeumlátogatás gyerekekkel

Kultography írása itt: - 2013-04-22 12:25

Milyen kedvezményeket vehetünk igénybe? Mikor menjünk múzeumba? A borsos múzeumi belépők sokakat visszarettentenek, azonban érdemes tájékozódni, mert számos kedvezménnyel, ingyenes látogatási lehetőséggel várják a múzeumok a látogatókat.

Ingyenesen látogathatja a múzeumok állandó kiállításait minden 18 év alatti személy és legfeljebb két közeli hozzátartozója, továbbá a 26 év alatti személyek is, minden hónap egyik hétvégéjén a múzeum által meghatározott napon. A  Szépművészeti Múzeumban például ez az időpont minden hónap harmadik szombatja, míg a Magyar Természettudományi Múzeumban minden hónap első vasárnapja.

A kisgyerekes családok 50%-os kedvezményt vehetnek igénybe, ha legalább két 18 év alatti személyt kísérnek közeli hozzátartozóként, 2 főig. A 6. életévét be nem töltött kiskorúak, a 70 év fölöttiek, illetve a fogyatékossággal élők és maximum egy fő kísérőjük  ingyenesen látogathatják a múzeumok állandó és időszaki kiállításait is.

A nemzeti ünnepnapokon, vagyis március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án, a múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, mindenki számára ingyenesen látogathatók. Az egyes múzeumok ezen felül további kedvezményeket is nyújthatnak, ezért mindig érdemes a látogatás előtt az intézmények honlapján tájékozódni a különböző kedvezményekről, akciókról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása