Kultography

Föld napja rendezvények kicsikkel és nagyokkal

Föld napja rendezvények kicsikkel és nagyokkal

Kultography írása itt: - 2013-04-18 18:00

Föld Fesztivál a fővárosi állatkertben

Az állatkert többnapos rendezvényén április 20. és 24. között várja az érdeklődőket. Lesz Szelektív utca, Energia út, és Öko sétány, ahol a környezetvédelemmel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Természetesen előadások és vetélkedők színesítik a programokat. De ha mindez nem lenne elég, akkor a legújabb kis jövevények, az állatgyerekek is nagy szeretettel várják a látogatókat.

További információ: http://www.zoobudapest.com/

Biciklik, zene és folyóparti játék a Római-parton

A családokat vízparti barangolás, játékok, valamint zene várja a Föld napja tiszteletére szombaton, a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat keretében a Római-parton. A programok találkozópontja a Hattyú Csónakház előtti kavicsos föveny, ahonnan 10.30 és 14 óra között folyamatosan indul a játékos totó. A totón családdal, barátokkal, gyerekkel, kutyával, de akár egyedül is el lehet indulni. A helyesen válaszolók között dunai hajókirándulást sorsolnak ki. A játék után 14 órától az Ethnosound muzsikusai különböző ütőhangszereken. A kerékpárosoknak vezetett túrát is indítanak a belvárostól mintegy tíz kilométerre eső Római-partra a reggeli órákban.

További információk: http://www.hivaduna.hu/

Egy nap a környezettudatosság jegyében az Újpalotai Közösségi Házban

Sok színes programmal várják a lurkókat a Zsókavár utcai közösségi házban április 20-án, szombaton. Lesznek társasjátékok, óriásbábok, kézműves foglalkozások és természetesen környezetvédelmi előadás is. A rendezvény ingyenes, ahol ráadásul eligazítanak az egészséges táplálkozás rejtelmeiben, és táncházzal is készülnek.

További információ: http://www.csokonaimk.hu

Föld napja és méhecske nap Orfűn az Ökoparkban

Aki ellátogat Bükkösdre nemcsak a szokásos Föld napi programokkal találkozhat április 27-én, szombaton, hanem különleges méhecske napi programokkal is. Tehát nemcsak szelektív hulladékgyűjtési edukációs programokkal várják a csemetéket, hanem lesz mézkóstolás, mézes ételek, méhészeti bemutató és méhviaszgyertya készítés is.

További információ: www.okobukkosd.hu

Föld hete a Szegedi Vadasparkban

Két egymásba kapcsolódó programon, azaz a Bűnös állatkereskedelem és a Föld hete rendezvénysorozat keretein belül a gyermekek részt vehetnek egy látványos, akció dús családi programon az Európai Állatkertek Szövetsége Délkelet-Ázsia Kampánya jegyében április 20. és 26. között. Sőt, óvodai és iskolai csoportokat is várnak Szegeden a játékos élővilág védelmi ismeretterjesztő program keretein belül.

További információ: http://www.zooszeged.hu/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása