Kultography

Három remek elfoglaltság a gyerekkel otthon

Három remek elfoglaltság a gyerekkel otthon

Kultography írása itt: - 2013-03-04 13:30

Természetesen ilyenkor hozza haza a kicsi a bölcsiből, az oviból vagy a suliból az influenzát, a calicit vagy bármelyik egyéb kórságot. Lőttek a tökéletes hétvégének? Nem! Nem kell mást tenned, csak válassz egyet a három otthoni programunk közül.

Tanuljatok mondókákat, verseket

A legkisebbek imádják a mondókákat, a nagyobbak már inkább a verseket. Summázva azt is mondhatnánk, hogy nekik mindegy, csak rímeljenek azok a mondatok. A legtöbb szeretett mondókát és verset valószínűleg még mindig fejből tudjuk, de ha netán mégsem segítségünkre siet az internet. Ezzel a programmal pedig nemcsak szórakoztató elfoglaltságot nyújtunk a gyerekeknek, de fejlesztjük a memóriájukat is

Só-liszt-gyurma

Nem csak a bölcsődék, de az óvodák nagy „barátja” is. Amellett, hogy természetbarát, az sem baj, ha megkóstolja a gyerek. Ez a program nemcsak a kicsiknek szórakoztató, de a nagyobbaknak is. Később, ha megszáradt az alkotás, ki is festhetik. Játszhatunk olyat, hogy mindenki ugyanazt formázza, de olyat is, amelyben mindenki más-más alkotást készít el. Például egy farm különböző állatait gyurmázzuk ki, valaki a malacot, megint más a tehénkét csinálja meg.

A legjobb só-liszt-gyurmát mi így készítettük el:

2 csésze finomliszt

1 csésze só

1 csésze langyos víz

2 ek olaj

2 teáskanál majonéz (ez kimaradhat, de segítségével az állaga hasonlít a Play-doh márkájú  népszerű gyurmához)

Házi táncház tornaórával

Kicsik és nagyok is szeretik a zenét, imádnak ugrabugrálni, tehát szeretni fogják ezt is. Nincs más dolgod, mint elindítani a kedvenc CD-t, és néha megállítani. A feladat az, hogy abban a pózban kell maradni, amiben éppen a megállás pillanatában voltak. Aki először megmozdul, vesztett, adhatunk neki feladatot. Például neki kell majd legközelebb rendet rakni a szobában. A „büntetések” tárháza olyan széles, hogy csak a képzeletünk szabhat határt.

Tehát ne keseredj el, ha a betegség vagy egyéb dolog keresztülhúzta a számításaid, otthon is lehet olyan jól szórakozni, mint a játszótéren. Sőt nem is az a fontos, hogy hol vagytok, hanem az, hogy együtt legyetek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása