Kultography

Mozivásznon az Alkonyat írójának futurisztikus története

Mozivásznon az Alkonyat írójának futurisztikus története

Kultography írása itt: - 2013-03-03 18:25

Izgalmas témát feszeget az Alkonyat-sorozat írójának egy másik regénye: A burok. A film (12) azt a kérdést teszi fel, hogy milyen is lehet egy olyan elképzelt jövő a Földön, amikor az emberi testet idegen lények uralják. A fiatal sztárokat felvonultató sci-fiben talán a legnehezebb feladata az Oscar-jelölt Saoirse Ronannak volt, aki szinte végig kettős szerepben látható a mozivásznon. Egy testben lakozik Melanie, a fiatal lány, és Vanda, a már ezer éves Lélek, aki számos univerzumot is megjárt.

Ronan egy internetes interjúban elmondta, hogy a két karakter közül nagy kihívást jelentett Vandát eljátszania, aki kissé kimért, negatív érzelmektől mentes, de a történet alatt egyre emberibbé, és érzékenyebbé válik. Elmesélte azt is, hogy Melanie szövegét előre felvették, amit végig egy fülesben hallgatott, és arra reagált, mint Vanda.

– Elég sokat beszélek magamban a film alatt, és ehhez a stáb is elég jól hozzászokott.  Néha már nem is tűnt fel a többieknek, hogy a forgatási szünetben is csak mondom-mondom a magamét – mesélte nevetve. Melanie szerelmét Jeremy Irons fia, Max Irons formálja meg.

A regény írója, Stephenie Meyer a forgatások végeztél elárulta: ezen a forgatáson volt az első olyan alkalom, amikor elsírta magát egy felvétel alatt, mert annyira szépnek találta Saoirse játékát, és már izgatottan várja, hogy a mozivásznon is lássa, miként kel életre az általa megálmodott fantasztikus világ.

A magyar nézők az amerikai premier előtt egy nappal, március 28-án láthatják A burok című filmet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása