Kultography

Djabe lemezbemutató koncert a PeCsában

Djabe lemezbemutató koncert a PeCsában

Kultography írása itt: - 2013-02-28 11:00

A magyar előadók közül eddig csak a Djabe koncertezett surround hangosítással, először 2003-ban, a Táncolnak a kazlak című album turnéjának bemutatóján. Most, a Down And Up-lemez kapcsán ismét a kiváló hangminőséget eredményező technika hallható a PeCsában - írták a szervezők.

A Djabe alaptagjain - Égerházi Attila (gitár), Banai Szilárd (dob), Barabás Tamás (basszusgitár, szintetizátor, gitár, ütőhangszerek), Kovács Ferenc (ének, trombita, szárnykürt, hegedű) és Kovács Zoltán (billentyűs hangszerek) - kívül két nemzetközileg ismert muzsikus lép fel a koncerten: John Nugent amerikai szaxofonos, aki korábban olyan sztárokkal játszott együtt, mint Ella Fitzgerald vagy Tony Bennett, és a Djabéval zenél Gulli Briem, a világhírű izlandi formáció, a Mezzoforte dobosa, aki a 2012. novemberi koncerten a budai IBS-en is szerepelt.

A Down And Up anyag 5.1-es surround változata idén januárban jelent meg DVD-n. Az albumon a már említett John Nugent mellett közreműködött Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa, valamint az azeri Malik Mansurov, aki a tar nevű hangszert szólaltatta meg. A magyar zenészek közül Balogh Kálmán cimbalmozott, Bede Péter furulyázott, Herczeg Judit vokálozott, Veress Gábor pedig fuvolázott a lemezfelvételeken.

A zenekar szombaton a romániai Nagyváradon ad koncertet, nyáron pedig részt vesz a New York állambeli Rochesterben rendezett nemzetközi dzsesszfesztiválon.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása