Kultography

Jubilál a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Jubilál a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Kultography írása itt: - 2013-02-27 17:30

A korszerűsítés fontos eleme, hogy új, különféle irányból nyitható, bővíthető tetőt kap a színpad. A feszített szerkezetű tető esztétikailag és akusztikailag is más élményt kínál, mint a jelenlegi megoldás - részletezte Bán Teodóra, ügyvezető igazgató. A víztorony homlokzatát kijavítják, újravakolják, impozáns díszkivilágítás készül el. A nézőtér új, alul friss, tartós szigetelést kap és kicserélik a székeket. Felújítják a vizesblokkokat is.

A családi szórakoztatás terén újdonság lesz a nyáron a lóvasút, ezzel utalva a színpad háromnegyed évszázados múltjára. Az évfordulós megemlékezések sorában megjelent egy emlékkártyájuk, a Városház téren pedig a színpad történetét, és leghíresebb előadásait felidéző szabadtéri kiállítás nyílik, amelyhez játékot is kapcsolnak.

Az ünnepi évadot a Nemzeti Filharmonikusok koncertje nyitja június 14-én. Carlo Montanaro vezényletével Verdi és Wagner nyitányok hangzanak el a két zeneszerző születésének bicentenáriuma alkalmából.

I. István király halálának 975 éves évfordulójának alkalmából az Operaház megnyitására kitűzött, de csak 1885-tavaszára, az első évad második felére elkészült Erkel-művet is bemutatják, az István királyt. A wagneri szellemben fogant operát utoljára 1930-ban játszották, az MTA Zenetudományi Intézete és az Országos Széchényi Könyvtár zeneműtárának segítségével folyik a kotta digitalizálása.

Az olasz-magyar kulturális évadra a Rómába utazó Seregi-balett, indulás előtt kétszer a Margitszigeten is látható majd. Új rendezésben látható a nyáron Puccini Pillangókisasszonya, amelyben korábban annyi világsztár aratott sikert, Csocsoszán szerepében a tervek szerint Rost Andrea mutatkozik be.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása