Kultography

Kiderült, hol nyugszik Freddie Mercury

Kiderült, hol nyugszik Freddie Mercury

Kultography írása itt: - 2013-02-26 12:00

Huszonegy évvel halála után megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye: a nyugat-londoni Kensal Green temetőjében a közelmúltban emléktáblát emeltek a Queen AIDS-betegségben meghalt énekesének.

A táblán a következő felirat „Bulsara emlékére" és egy francia szöveg áll („minden szeretetemmel mindig közel leszek hozzád"), valamint egy M betű jegyzi a táblaállító kilétét - adta hírül a Daily Mirror című brit napilap. Farrokh Bulsara volt Freddie Mercury valódi neve, utóbbit akkor vette fel, miután 1971-ben a Queen együttes megalakult. M. pedig nem más, mint Mercury egykori szerelme és élettársa Mary Austin.

Freddie hamvainak hollétét eddig senki nem ismerte. Feltételezték, hogy a hamvasztás után Mary Austin kapta meg az urnát, de ő erről soha nem nyilatkozott. Szóvivője most sem volt hajlandó kommentálni a brit lap hírét.

A Kensal Green-i temető honlapja szerint azonban emléktáblát csak az kaphat a temetőben, akinek hamvait szétszórták a szóróparcellában. Egy Queen-rajongó elmondta: az köztudott volt mindenki számára, hogy Freddit 1991-ben elhamvasztották a Kensal Green-i temetőben, de teljes talány volt az, hogy hol helyezték örök nyugalomra.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása