Kultography

Világok a FISÉ-ben

Világok a FISÉ-ben

Kultography írása itt: - 2013-02-04 10:00

Wilhelm Mónika Világok című alkotása után kapta a tárlat a címet, ezen a munkán földrészek szakadnak szét és távolodnak el egymástól.Wilhelm egyéni világának sokféleségével foglalkozik, absztraktnak mondható képein tussal húzott vonalrendszerek állnak össze figurákká és motívumokká.

A most bemutatott 15 alkotását 2008-tól tussal és lazúrozással készíti. Helyenként színes technikát is használ és felrúgva a hagyományos konvenciókat, filctollal egészíti ki képeit. Műveinek inspirálója Jong-Ning Cseng tajvani művész, akinek képeivel 2011-ben ismerkedett meg a Ludwig Múzeumban. A tárlaton látható lesz még a Babszem Jankó és a Sárga folyó című alkotása is.

Kupcsik Zsuzsinak tíz művészportréját állítják ki, ezek közül kiemelten Karinthy Frigyes íróról és Peternák Miklós művészettörténészről készült számítógépes portrét, amelyet fára égetett majd gravírozott, a fa évgyűrűi így a mű részévé váltak.

Mindkét művész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, Wilhelm Mónika porcelántervezésből, Kupcsik Zsuzsi pedig alkalmazott grafikából diplomázott. A tárlat február 22-ig tart nyitva.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása