Kultography

Megjelent itthon is az Oscar-díjas Diane Keaton könyve

Megjelent itthon is az Oscar-díjas Diane Keaton könyve

Kultography írása itt: - 2012-10-26 10:56

„Miért írtam visszaemlékezést? – teszi fel magának a kérdést a színésznő. – Azért, mert anya ott van mindenütt, mert a szavaival akarta egyben tartani a családot, mert évtizedekbe telt, mire megértettem, mennyire összetett jellem, mert nem akartam, hogy eltűnjön, de így történt.” A Játszd újra, Diane elgondolkodtató és néha szívszorító beszámoló családról és barátságokról, és óda Keaton bonyolult lelkű édesanyjáról, aki maga is a hírnévről álmodott.

Nem ez az első megjelent könyve, de ebben az eltűnt idő nyomába ered, ezt akarja újraélni, újra elevenné tenni, és főként, megérteni. Írása nem magamutogatás, önreklám, önigazolás, hanem önismereti gyakorlat. Egy olyan embertől, aki kívül-belül ismeri önmagát. De nem csalódnak a kötetet kézbe véve azok sem, akik egy híres díva titkaira kíváncsiak. Megtudjuk, hogyan nőtt fel szigorú apja és imádott, sokoldalú, művészhajlamú anyja oldalán három testvérével Kalifornia napsütötte partjain. Nyomon követjük az első bizonytalan lépéseket: a fiatal színinövendék botladozását, akinek a Hair Broadway-musicalben való szereplése után az igazi áttörést Woody Allen felkérése hozta meg.

 

A könyvet a Kossuth Kiadó jelenteti meg Magyarországon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása