Kultography

Egy elpusztíthatatlan lélek dalai

Egy elpusztíthatatlan lélek dalai

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2012-09-30 18:36

Sokan nagyon régóta áhítoztak arra a pillanatra, amikor megjelenik a kanadai énekesnő ötödik albuma hat év után az első angol nyelven. A munkálatok egyből a Mi Plan megjelenése után elkezdődtek, és Nelly összesen negyven dalt készített az elmúlt három év során, ebből összesen huszonegyet használt fel, ha a deluxe változatot és a különböző bónusz dalokat is számításba vesszük. Mindeközben az énekesnő sokat utazott, és ezeket is fontos inspirációnak tartja az album születésével kapcsolatban.

A rengeteg munka nem is volt hiábavaló, remek album kerekedett az amúgy is elég gazdag  nyersanyagból. Ezt a tényt bizonyítja az első kislemez, az album névadójának sikere is a rajongók körében. A Spirit Indestructible-t a Big Hoops (ritkán írnak dalt fülbevalókról), és nemrég a Parking Lot követte a sorban.

Ígéretéhez híven Nelly Furtado valóban visszatért zenéjének gyökereihez, az első két album világához. Nehéz ezt nevén nevezni, ugyanis az ő stílusa pontosan attól volt az első perctől különleges, hogy a legkülönfélébb stílusokat tudta kiválóan ötvözni, amihez hozzáadódik különleges, másokéval nem összetéveszthető hangja.

A The Spirit Indestructible dalaira is ez az egyedi ötvözetekből álló dallamosság jellemző, amely könnyen a fülünkbe mászik. A már említett dalokon túl is találunk erre bizonyítékot, a Miracles, a Bucket List, vagy éppen a Circles is ezek közé tartozik. A lemez azt a különösséget is őrzi, amelyet valószínűleg minden rajongó ismer, azaz a tényt, hogy mindig más szerzemények lesznek a kedvenceink. Egy Nelly Furtado-dalt, amelyet két hete még átléptettünk, hirtelen repeat-módban fut a lejátszónkban.

Végül pedig nem feledkezhetünk meg a dalszövegekről, amelyek mint mindig, most is azokról az elemi pozitív erőkről szólnak, amelyekben az énekesnő erősen hisz, és amelyek szerinte minden emberben megtalálhatók. Habár a dalok témája változatos, és sokszor szomorú is lehet, ez a pozitív hit (amely már a az album címében is visszaköszön), mindegyikükben ott van. Valószínűleg ettől is annyira népszerű írójuk, azoknak pedig akik nem hisznek a dalok ilyen szintű lelkiségében, még mindig megmarad az eredeti zene és a még eredetibb hang.

Az album dallistája:

1. Spirit Indestructible
2. Big Hoops (Bigger the Better)
3. High Life feat. Ace Primo
4. Parking Lot
5. Something feat. Nas
6. Bucket List
7. The Most Beautiful Thing feat. Sara Tavares
8. Waiting For the Night
9. Miracles
10. Circles
11. Enemy
12. Believers

 Deluxe verzió: 13. Hold Up
14. End of the World
15. Don’t Leave Me
16. Be OK feat. Dylan Murray
17. Thoughts feat. The Kenyan Boys Choir
18. Thoughts (Tiesto Remix) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása