Kultography

Kínai Filmnapok az Urániában

Kínai Filmnapok az Urániában

Kultography írása itt: - 2012-06-27 18:30

Az érdeklődők nyolc, az utóbbi két évben készült színvonalas alkotást tekinthetnek meg, amelyek a kínai emberek mindennapjait mutatják be - közölte Taba Miklós, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Filmirodájának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy a programba olyan mozgóképeket válogattak be, amelyek különböző nemzetközi fesztiválokon is szerepeltek.

Szavai szerint kínai filmeket a magyar közönség hagyományos csatornákon csak ritkán láthat, holott a kínai filmgyártás minőségi és mennyiségi szempontból is az élvonalba tartozik. Kínában évente csaknem 600 film készül, és minden nap újabb vetítőtermek nyílnak - jegyezte meg.

A programban szereplő Szárnyaló öregek otthona című vígjáték érdekessége, hogy a benne szereplő idős művészek együttes életkora összesen 3000 év. A történetben az otthon lakói megszöknek, hogy részt vegyenek egy tiencsini tehetségkutató versenyen. A film díszbemutatóját július 3-án 18 órakor tartják, de július 4-én délelőtt is tartanak egy vetítést, és 12.15-kor a közönség a film főszereplőjével is találkozhat a Csortos teremben.

Ezen kívül még egy közönségtalálkozóra nyílik lehetőség: az Anya című, Mongóliában és Sanghajban játszódó filmdráma rendezőjével szerdán, a vetítés után 11.15-kor ismerkedhetnek meg a látogatók a Fábri teremben.

A Kína közelről elnevezésű filmnapok kínálatában szerepel A tangsani földrengés című filmdráma, A majomkirály című animációs mese, A szerelem nem vak című szerelmi történet, A nagy mágus című kalandfilm és A hegy körül című úti film. A filmeket az érdeklődők eredeti nyelven, angol felirattal és magyar szinkrontolmáccsal tekinthetik meg

A részletes programot a www.kinaifilmnapok.hu. oldalon olvashatják az érdeklődők.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása