Kultography

Különleges koncertekkel, sztárokkal csábít az idei VOLT Fesztivál

Különleges koncertekkel, sztárokkal csábít az idei VOLT Fesztivál

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2012-05-31 15:00

Június 26-án a We Love Sopron VOLT nevű, 20 zenekart és 10 DJ-t felvonultató speciális programmal nyitja meg a kapuit az idei VOLT. A soproni fesztivál kezdő napján fellép többek között a Compact Disco, a Belga, a Moby Dick, a Magna Cum Laude és az Európa Kiadó is. Ez utóbbi zenekar egy régi koncertet pótol: Menyhárték az első VOLT meghirdetett fellépői voltak, végül azonban a zenélés elmaradt. Idén 40 percet játszanak majd a hűség városába érkező közönségnek. Az eseményre a napijegy ára 4990 forint lesz, a bérlettel rendelkezőknek nem kell külön belépőt váltaniuk erre a napra.

A nemzetközi fellépők közül a legtöbben talán a Faith No More koncetjét várják, de emellett még számos remek zenekar teszi tiszteletét az eseményen. A határainkon kívülről érkező vendégek között van például a Snow Patrol, a Children of Bodom, a Simple Plan, az Iggy & The Stooges és a Skrillex is. A VOLT-on kezdi meg idei fesztiválos fellépéseinek sorát Ákos, illetve itt lép fel először az idén nyáron mindössze három koncertet adó Yonderboi is. Mindkettőjüket láthatjuk majd még a Balaton Soundon és a Szigeten is.

"Talán a VOLT az a fesztivál, amelyen a legtöbbször léptem fel. Több hasonló rendezvényre visszajáró vendég vagyok, de sehol nem játszottam annyit, mint itt. Ennek többek között az az oka, hogy remek a közönség, nagyon jó a hangulat" – mondta el a fesztivál sajtótájékoztatóján Ákos aki a Telekom Nagyszínpad fellépője lesz. A zenész hozzátette: húsz éve nem játszott trióban, most azonban újra hármasban zenélnek majd, de mielőtt valaki félreértené: nem a Bonanza Banzai tagjaival. Ákos egy éve nem koncertezett Magyarországon, a program egy részét idén Londonban már előadta, de a soproni koncert lesz az idei programjának premierje. Elárulta: a fellépésen nem csupán a bonanzás dalokig nyúl majd vissza, hanem még korábbi időkbe is. Az egyes szerzeményeket áthangszerelik az eseményre.

Yonderboi saját bevallása szerint szintén a VOLT-on zenélt a legtöbbször a magyar fesztiválok közül. A mostani produkciója, ahogy ő fogalmazott, inkább live act lesz, mint koncert, egyedül áll majd a színpadon. "A dalok átdolgozott formában csendülnek majd fel az est folyamán, úgy, ahogy korábban még nem voltak hallhatók. A zenei anyaggal tulajdonképpen már most kész vagyok, jelenleg a látványon és a technikai részeken dolgozom" – tájékoztatott Yonderboi.

A koncertek mellett most is számos kísérő program várja a rendezvényre látogatókat. Idén sem hiányozhat a rendezvényről a Heti Válasz Borfesztivál, de lesznek kiállítások, különböző játékok, illetve Fiala János beszélgetései sem maradhatnak el. Ez alkalommal neves magyar írók, filmrendezők, képzőművészek és zenészek lesznek a vendégei.

Az idei egyik különleges program az a 4 napos kortárs képzőművészeti esemény lesz, amelyen húsz alkotás készül majd el a feszitválozók szeme láttára. A helyszínen négy ponton épülnek fel virággal díszített alkalmi műtermek, ahol a művészek egy méter magas és egy méter széles fából készült virágokat hoznak létre. A műalkotásokat a szervezők karácsony előtt szeretnék majd elárverezni, az aukcióból befolyt összeget jótékonysági célra fordítják. Azt, hogy ki kapja meg a pénzt, a fesztivál látogatói szavazzák majd meg.

Budapestről ebben az évben is naponta több alkalommal indul fesztiválos különvonat Sopronba, amelyre 56 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet váltani a nagyobb VOLT fesztiválos jegyirodákban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása