Kultography

A „szuperfenofrenetiko-maxikapitális” Mary Poppins a Madách színpadán

A „szuperfenofrenetiko-maxikapitális” Mary Poppins a Madách színpadán

Mádai Adrienn írása itt: - 2012-05-31 19:00

[caption id="attachment_26088" align="alignright" width="300" caption="forrás: Madách Színház"][/caption]

Oroszlán Szonja, Mahó Andrea és Polyák Lilla ősztől Csudálatos Maryként próbálja meg kicsik és nagyok figyelmét felhívni rég elfeledett vagy elnyomott tulajdonságaikra. „A felnőtté válás során sok gyermekkorban még meglévő képességünket elveszítjük” – mesélte az olvasópróba kezdetén Szirtes Tamás. „A gyerekeknek még teljesen más a viszonyuk a természettel, az univerzummal, ők még értik az állatok nyelvét, azonban ahogy telnek az évek, az életben maradáshoz szükséges tulajdonságok kerülnek előtérbe, mint a pénzkeresés. Adott egy család, ahol a felnőtté válás minden problémája jelen van, ide érkezik meg a szél szárnyán Mary Poppins, hogy segítsen megértetni a gyerekeket egymással, a szüleikkel, a világgal. Erről szól majd a mesénk.”

A grandiózus díszletek között, mesés jelmezekben pedig valódi sztárszereposztást láthatunk szeptembertől: Koós Réka, Csonka András, Szente Vajk, Szervét Tibor, Gallusz Nikolett, Szerednyei Béla, Détár Enikő, Koltai János, Ladinek Judit és még sokan mások színpadra lépnek, igazi Broadway-hangulatot varázsolva a Madáchba. A szétnyíló, pörgő-forgó ház, az esernyőt mintázó vetítővászon pedig csak pár apróság Rózsa István díszletéből, hiszen a szín négy-öt percenként változni fog a darab mozgalmasságának megfelelően. Mindezt tökéletesen kiegészítik a Rományi Nóra által rajzolt jelmeztervek. És bár a koreográfiák is már készen vannak, azokról csupán Szirtes Tamás árult el egy apróságot, de erről nem tudtuk eldönteni, hogy vajon higgyünk-e neki, miszerint Berti bizony fel fog sétálni az égbe az egyik táncjelenet alkalmával, sőt a két gyerek játékai is őrületes táncot járnak majd.

[caption id="attachment_26097" align="alignleft" width="270" caption="forrás: Madách Színház"][/caption]

Az igazgató bevezetője után pedig felcsendültek a Kocsák Tibor munkáját dicsérő fülbemászó dallamok, amit a szereplők – szerepüknek megfelelően – közösen énekeltek el. A dalok jelentős része egyébként nem okoz majd meglepetést, hiszen a filmből mindannyian jól ismerjük őket, azonban George Banks volt dadájának, Andrew kisasszonynak, a "kanalas rémnek" a második felvonás elején történő színre lépését előre is mindenki figyelmébe ajánljuk. Pándy Piroska és Sáfár Mónika ugyanis már az olvasópróbán hatalmas tapsviharra ösztökélte a jelenlévőket, akik kerekre tágult szemmel és füllel hallgatták a zord nevelőnők kegyetlen áriáját.

Mi mást is mondhatnánk ezek után a Madáchban készülődő Mary Poppins-előadásról, mint amit maga a címszereplő is tanácsol hasonló helyzetben: "Ez bizony 'szuperfenfrenetiko-maxikapitális' lesz!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása