Kultography

Bölények érkeztek a Budakeszi Vadasparkba

Bölények érkeztek a Budakeszi Vadasparkba

Kultography írása itt: - 2012-04-30 10:09

Két nőstény és egy hím európai bölény érkezik vasárnap a Budakeszi Vadasparkba az Európai Bölény Fajmegmentő program részeként. Az állatok Lengyelországból érkeznek, és remélhetőleg hamarosan utódokkal is megajándékozzák a magyarországi vadasparkot. Az itt születő bölények később visszakerülnek Lengyelországba - mondta el az MTI-nek Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketingvezetője.

A parkban eddig is éltek kaukázusi bölények, de ilyen tiszta vérvonalú európai bölények először kerülnek Budakeszire. Az "újoncokat" vasárnap délben mutatják be a nagyközönségnek és a sajtónak. Mezei kifejtette: minél több parkban és állatkertben élnek egyedek, annál nagyobb figyelmet kaphat a faj, így lehetővé válhat fennmaradásának biztosítása.

Vasárnap egyébként nemcsak a bölények érkezését, hanem a vadaspark fennállásának 33. évfordulóját is ünnepelték a látogatók és a dolgozók. A vendégek az Állatijó Bemutatókon és az állatsimogató programjain kerülhetnek közelebb az állatokhoz.

Forrás: MTI, fotó: Kovács Attila, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása