Kultography

Elindult a YouTube magyar változata

Elindult a YouTube magyar változata

Kultography írása itt: - 2012-03-01 10:42

Sokan sokféle véleményt megfogalmaznak az új, immáron magyar nyelvű és bővebb magyar tartalommal megjelenő YouTube videómegosztó portálról. Bár a YouTube-ot senkinek sem kell bemutatni, a magyar változat azért mégiscsak újdonság. Mostantól ugyanis jóval több hazai tartalmat ajánlanak a nyitóoldalon, illetve a közösségi koncepció alapján sok esetben olyan videókat láthatunk kiemelt helyen, amelyet épp valamelyik Google+-os vagy Facebook-os ismerősünk osztott meg.

A már hónapok óta részleges magyar fordítással rendelkező portál most nemzeti színű szalagot is kapott a logójára.

A lépés mögött persze összetett üzleti és jogi konstrukció is húzódik. Ennek megfelelően a hazai közönségre szabott tartalmak után bevétele származik az Artisjusnak (ez a közös hazai szerzői jogkezelő, amelyen keresztül a magyar művészek bevételhez jutnak - a szerk.), illetve a videók mellett megjelenő hirdetésekből maga a videó szerzői jogait birtokló művész is.

A YouTube emberei egyébként tárgyalásokat folytatnak a hazai tévécsatornákkal, hogy azok videóarchívuma is hivatalosan bekerülhessen a videómegosztó portál rendszerébe, így számos műsor utólag megtekinthető lesz a magyar verzióban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása