Kultography

Művelődési Szintet terveznek a Corvin Áruházban

Művelődési Szintet terveznek a Corvin Áruházban

Kultography írása itt: - 2012-02-21 10:40

A MÜSZI, azaz a Művelődési Szint története 2011 őszén kezdődött, amikor egy fiatal művészekből álló csapat tagjai rábukkantak a Blaha Lujza téri Corvin Áruház évek óta kihasználatlanul álló harmadik emeletére. Meglátták az óriási térben rejlő lehetőségeket és munkába kezdtek, hogy megvalósítsák Budapest hiánypótló közösségi alkotóterét, a MÜSZI-t! A terület birtokba vétele után decemberben a Müszi ötletgazdái (Bársony Júlia, Tillmann Lili és Kálmán Mao Mátyás) pályázatot írtak ki alkotóműhelyek bérlésére, az érdeklődés pedig minden várakozásukat felülmúlta. Alig két hét leforgása alatt közel 80 alkotócsoport nyújtotta be pályaművét. A beérkezett pályaművekből szakmai kuratórium választotta ki a nyertes alkotókat, a Studio Nomad építészcsoport pedig folyamatosan dolgozik az alkotóterek kialakításán. Újrafelhasznált (recycling) anyagokkal dolgoznak, a térelválasztó falak és a vizesblokkok kialakítását is „zöld” építőanyagok felhasználásával oldják meg.

A Művelődési Szint komplex kulturális és civil közösségi tér, mely egyidejűleg ad majd helyet  közösségi tevékenységeknek, nyilvános művészeti és társadalmi eseményeknek, valamint zárt ajtók mögött folyó műhelymunkának. Értékvilágának meghatározó elemei a társadalmi és környezeti tudatosság, a fenntarthatóság, az alulról szerveződés, az innovatív és együttműködői szemlélet és a függetlenség.

A tervek szerint éjjel-nappal nyitva tartó alkotóbázis és kulturális központ színház- és táncstúdiókon, képzőművészeti alkotóműhelyeken és raktárhelyiségeken kívül közösségi tereket, valamint prezentációs és konferenciatermet is magában foglalna.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása