Kultography

Húszezren dacoltak a zord hétvégi idővel a pálinkafesztiválon

Húszezren dacoltak a zord hétvégi idővel a pálinkafesztiválon

Kultography írása itt: - 2011-10-10 12:58

Nagy sikerrel debütált a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál új helyszíne, az Oroszlános udvar, ahol idén először asztalt foglalhattak a vendégek és kényelmesen kóstolhatták végig az étel- és italkínálatot.

A rendezvény szervezői ezúttal az orosz gasztronómiát hívták meg vendégségbe. „Sokan kíváncsiak voltak az orosz ízekre, de aminek külön örülök, hogy a legtöbben ismerték az ételeket. Szerencsére nagy érdeklődés mutatkozott nemcsak a pálinkák, hanem a jó minőségű vodkák iránt is.” – mondta az Arany Kaviár séfje, Szása. A fesztiválra még az éppen Magyarországra látogató orosz miniszterelnök-helyettes, Viktor Alekszejevics Zubkov is kilátogatott, aki életében először kóstolta meg a pálinkát.

A neves cukrászok által minden évben megalkotott Országtorta ötletéből kiindulva az Almárium Bisztró neves séfek összefogásával idén először elkészítette a Fesztiválra az Országkolbászt, amely kivételes sikert aratott. A szürkemarha- és mangalica hússal töltött étel egyedi fűszerezéssel készült, amely mellé a látogatók helyben sütött köles cipót és házilag készített sárgabarackos mustárt kaptak.

Igor Presnyakov két estén keresztül szórakoztatta a közönséget akusztikus gitárján. A YouTube-sztár többek között AC/DC-, Guns n’Roses-, Red Hot Chili Peppers-, Shakira- és Lady Gaga-dalokat adott elő sajátos stílusban.

A hazánkban most startoló kávémárka, a Caffé Cagliari és a Rézangyal közös „munkájából” egy igazi különlegességet is megkóstolhattak a látogatók az Olaszországban népszerű Corretto (espresso és grappa) mintájára. Az espresso kávét Rézangyal, Márton és Lányai, illetve Békési párlatokkal szervírozták a készítők.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása