Kultography

Sztárdömping a Művészetek Palotájában

Sztárdömping a Művészetek Palotájában

Kultography írása itt: - 2011-04-05 15:57

A Fekete-Kovács Kvintett és a Pannon Filharmonikusok friss dzsessz-szimfonikus albuma 2011 márciusában elnyerte az idei Fonogram-díjat „Az év hazai jazz albuma” kategóriában, a 19. Fonogram – Magyar Zenei Díj március 2-i gálaestjén. A lemezen Fekete-Kovács Kornél új dzsessz-szimfonikus szerzeményei hallhatók a BMC Records kiadásában.

A különleges album bemutatására kiemelt koncerttel készül a Fekete-Kovács Kvintett és a Pannon Filharmonikusok: április 15-én 19.30-tól hallgatható meg a lemez anyaga a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az eredeti felvételtől eltérően itt a Pannon Filharmonikusok és Kovács László dirigens mellett a Fekete-Kovács Kvintett ezen az estén a világhírű amerikai szaxofonossal egészül ki: Rick Margitza lesz a koncert sztárvendége.

A detroiti születésű, 49 éves szaxofonművész, Rick Margitza négyéves korában hegedűvel kezdte zenei tanulmányait. Nagyapja csellón, édesapja hegedűn játszott a Detroit Symphonic Orchestrában. Rick zongorázni és oboázni tanult, majd középiskolás évei alatt választotta hangszeréül a szaxofont. Tanulmányait több kiváló iskolában folytatta - mint például a Wayne State University, a Berklee College of Music, a University of Miami és a Loyola University New Orleans. Pályáját olyan személyiségek és együttesek határozták meg, mint Meynard Ferguson, Airto Moreira és Flóra Purim zenekarai a ’80-as években. 1988-tól Miles Davis együttesében játszott, egészen a dzsesszikon haláláig, akivel közösen három albumot is rögzített.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása