Kultography

Fonogram: a díjazottak között a Hurts és Ákos is

Fonogram: a díjazottak között a Hurts és Ákos is

Kultography írása itt: - 2011-03-03 08:20

A Fonogram nevében is szerepel: "Magyar Zenei Díj", amelynek átadó gáláját a Magyar Hangfelvételkiadók Szövetsége és az Előadóművészi Jogvédő Iroda közösen szervezte és egyik fő célja a hazai zenei szakma sokszínűségének népszerűsítése. Ennek megfelelően valóban változatos volt a fellépők listája is, hiszen Ákos mellett hallhattuk Szalóki Ági, Király Viktor, a Heaven Street Seven és Keresztes Ildikó előadásait is - ők a nagyközönség számára is ismertebbek. Közülük mindenképpen érdemes máris kiemelni a háromszoros Fonogram-díjas Szalóki Ágit Gingalló című számával, annak különleges hangzásvilága miatt. (Az alábbi felvétel természetesen korábbról való.)

A Fonogram-díjakat idén tizenkilencedik alkalommal adták át, a díjazott művészeti kategóriák - ebből kifolyólag pedig a nyertesek száma is - igen tág: a hagyományosabbnak mondhatókon túl kiosztották a legjobb idei gyermek albumnak, a lrgjobb külföldi elektronikus zenei produkciónak, az év közreműködő zenészének vagy épp az év hazai autentikus népzenei albumának járó díjat is. Az év legjobb külföldi altearnatív albuma a Hurts Happiness című lemeze lett, az év dalának Tabáni István Gyönyörű szép című számát választották, míg az év hazai klasszikus pop-rock albuma Ákos, A katona imája lett. A nyertesek teljes listája a Fonogram oldalán olvasható.

Idén ketten is kaptak Életmű Díjat: Szörényi Levente és Bródy János. A kiemelkedő zenészi pályafutásért járó díjat Tátrai Tibor kapta.

Aki lemaradt volna az átadóról, de szívesen megnézné, a Magyar Televízió Videotárában bármikor megteheti.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása